2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Į LRT eterį grįžta laikinai karantino metu nerodytos TV laidos

2020-05-06
 
Guoda Pečiulytė ir Deividas Jursevičius. P. Lileikio LRT nuotrauka

Guoda Pečiulytė ir Deividas Jursevičius. P. Lileikio LRT nuotrauka

Į LRT TELEVIZIJOS eterį grįžta aktualijų laidos „Laba diena, Lietuva" ir „Savaitė", kurios nuo karantino paskelbimo pradžios laikinai nebuvo rodomos. LRT TELEVIZIJOS tinklelis buvo laikinai pakoreguotas atsižvelgus į tai, kad karantino pradžioje eteryje padaugėjo tiesioginių transliacijų ir pasijungimų iš įvairių žiniasklaidos konferencijų.
Žurnalistų Guodos Pečiulytės ir Deivido Jursevičiaus vedama dienos aktualijų laida „Laba diena, Lietuva" grįžta nuo gegužės 11 d., Nemiros Pumprickaitės analitinė laida „Savaitė" - nuo gegužės 24 dienos. Į eterį laidos sugrįžta kiek pasikeitusios - kol šalis kovoja su COVID-19 pandemija, karantino metu laidų svečiai bus kalbinami nuotoliniu būdu.
„Tikiuosi, kad „Savaitės" sugrąžinimas į eterį - gera žinia ne tik man, nes per tuos du mėnesius, kol jos nebuvo, gavau ne vieną laišką įvairiais kanalais. Žmonės tiesiog rašė, kad jos trūksta, domėjosi, kur ji dingo, kada vėl atsiras, buvo tokių, kurie netgi atsargiai spėliojo, kad tai susiję su vienu ar kitu neįtikusiu mano interviu, todėl laida buvo „nuimta". Tai štai turime gerą žinią - „Savaitė" vėl bus matoma, todėl visiems sakau „iki greito pasimatymo!"", - sako N. Pumprickaitė ir kviečia laidą žiūrėti įprastu laiku - sekmadieniais, nuo 19.30 valandos.
Laidą „Laba diena, Lietuva" LRT TELEVIZIJOS žiūrovai taip pat matys įprastu metu - kiekvieną darbo dieną nuo 14 iki 16 valandos.
„Tokiu neeiliniu metu reikia kuo daugiau patikimos, aiškios, ekspertinės informacijos, todėl labai džiaugiamės, kad be žinių kiekvieną popietės valandą vėl grįšime su aktualiausiais interviu ir ekspertų analizėmis. Juolab, kad be pandemijos Lietuvoje ir pasaulyje vyksta daugybė kitų svarbių dalykų, tad mūsų komanda nenuleis akių ir nuo ekonominės krizės valdymo, ir nuo artėjančių Seimo rinkimų. Ekspertai sako, kad šiuo metu reikia atsirinkti tinkamus, objektyvius, manipuliacijų vengiančius informacijos šaltinius, o laida „Laba diena, Lietuva", kaip ir visos LRT Naujienų tarnybos laidos, būtent tokia ir yra", - sako viena iš laidos „Laba diena, Lietuva" vedėjų G. Pečiulytė.
Be to, nuo gegužės 16 d. laida „Labas rytas, Lietuva", kurią veda Ugnė Siparė ir Ignas Krupavičius, vėl bus rodoma ir šeštadieniais tuo pačiu, įprastu iki karantino metu - nuo 9 iki 12 valandos.
Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-06 12:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media