2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai – LRT TELEVIZIJOS eteryje

2021-03-26
 
Auksiniai scenos kryžiai. D. Umbraso LRT nuotr.

Auksiniai scenos kryžiai. D. Umbraso LRT nuotr.

„Auksiniai scenos kryžiai" - svarbiausi ir garbingiausi scenos meno apdovanojimai Lietuvoje, kasmet skiriami geriausiems praėjusio sezono pastatymams, jų autoriams ir atlikėjams. Kovo 27 d., šeštadienį, nuo 19.00 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt - tiesioginė apdovanojimų transliacija iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT).
Praėjusiais metais apdovanojimų ceremonija vyko beveik be žiūrovų, šiais metais vyks visiškai tuščioje LNOBT salėje - į sceną kils tik nominantai. Šįmet „Auksinių scenos kryžių" komisija paskelbė nominantus 15-oje apdovanojimų kategorijų. Taip pat paaiškės naujas „Boriso Dauguviečio auskaro" savininkas ir tradicinės Padėkos premijos, skiriamos už viso gyvenimo kūrybą, laureatas.
„Man regis praeitais metais Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras išsikėlė aukštą kartelę, todėl man šis vakaras labai jaudinantis. Pirmiausiai dėl to, kad visus metus stebint su įvairiais iššūkiais vis susiduriantį meno lauką, matyti, kad kūryba yra stipresnė už juos, noras tą kūrybą priimti iš žiūrovų pusės taip pat liko nenumaldytas, menas - mums visiems būtina sąlyga išgyventi. Todėl nepaprasta, kad ši ceremonija vyksta laiku ir su didele paslaptimi, kurią žiūrovai išvys renginio dieną. Man šis šeštadienis yra kūrybos triumfo diena ne tik teatro", - teigia ceremonijos vedėjas, LRT KLASIKOS vadovas Julijus Grickevičius.
„Auksinių scenos kryžių" ceremonijos režisierius Gediminas Šeduikis, renginio scenarijaus autorius - poetas ir dramaturgas Mindaugas Nastaravičius, muzikinės koncepcijos autorius - LNOBT vyriausias dirigentas Ričardas Šumila, choreografas - LNOBT baleto meno vadovas Martynas Rimeikis. Komandoje taip pat dirbo scenografė Sigita Šimkūnaitė, šviesų dailininkas Andrius Stasiulis, vaizdo projektų kūrėjas Linartas Urniežis ir prodiuseris Artūras Alenskas.
Naujuosius „Auksinių scenos kryžių" laureatus sužinosite kovo 27 d. nuo 19 val. per LRT TELEVIZIJĄ arba portale LRT.lt stebėdami tiesioginę transliaciją.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-27 11:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media