2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Sveikiname kolegę Juliją Šliažienę su gražia sukaktimi!

2019-07-12
 
Julija Šliažienė

Julija Šliažienė

Liepos 13 dieną mūsų kolegei Julijai Šliažienei - graži sukaktis.
Kolegė Julija gimė Žemaitijoje, gražiame Kretingos mieste, kur ir baigė vidurinius mokslus.
Vėliau išvyko tęsti mokslų į Vilnių, kur 1973 metais sėkmingai baigė Vilniaus universitetą, įgydama žurnalistės specialybę. Vėliau jos visas gyvenimas buvo susietas su žurnalistika. 1973 metais ji pradėjo dirbti Valstybinio radijo ir televizijos komiteto Programų direkcijoje. Nuo 1976 metų buvo Lietuvos televizijos Naujienų direkcijos informacijos redakcijos, „Panoramos" žurnalistė, redaktorė, 2006-2007 metais - Naujienų tarnybos vadovė. Taigi televizijai kolegė Julija skyrė beveik 35 metus.
Nuo 2007 metų kolegė Julija buvo Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Viešųjų ryšių departamento direktorė, nuo 2009 metų Vyriausybės Komunikacijos departamento Piliečių ir atviros Vyriausybės skyriaus patarėja.
Rengė laidas mokslo ir švietimo temomis, nuo 1990 m. - su krašto apsauga, teisėsauga ir teisėtvarka susijusiais klausimais. 
Ji parašė ir 2010 metais išleido istorinės publicistikos knygą "Nutolęs laikas" (2010)
Kolegė Julija jau daug metų aktyviai dalyvauja Lietuvos žurnalistų sąjungos veikloje. Dabar yra LŽS Tarybos, ir Etikos komisijos narė.
Jubiliatė yra apdovanota "Atminimo ženklu už nuopelnus išvedant Rusijos kariuomenę iš Lietuvos", Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi už nuopelnus Lietuvai.
2011 metais ji buvo apdovanota Vytauto Gedgaudo premija, o 2019 tais jai buvo įteiktas medalis "Už nuopelnus žurnalistikai"
Nuoširdžiai sveikiname kolegę Juliją su gražia sukaktimi ir linkime kūrybinės sėkmės, geros sveikatos ir laimės gyvenime.
 
LŽS Taryba ir Valdyba
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-07-12 13:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media