2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Akademiko Romualdo Grigo knygos “Lietuvos piliakalnių paslaptys” sutiktuvės

2018-04-22
 
Romualdas Grigas

Romualdas Grigas

2018 m. balandžio 24 d. 17.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui: Akademiko Romualdo Grigo knygos "Lietuvos piliakalnių paslaptys" sutiktuvės.
Dalyvaus: knygos autorius akademikas Romualdas Grigas, doc. dr. Gintautas Zabiela, "Diemedžio" leidyklos direktorius Danas Kaukėnas, Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas Juozas Dingelis, teisininkas ir poetas Jonas Ivoška (Jonas Šėla), "Versmės" leidyklos vadovas Petras Jonušas. 
Koncertuos Lietuvos edukologijos universiteto Zitos Grigienės dainavimo klasės studentai Cou Nan, Weising Ding, Jinyang Li (Kinija), koncertmeisterė Giedrė Baranauskienė. 
Renginio vedėjas - akademikas Algirdas Gaižutis. 
"Akademikas Romualdas Grigas - nepagydomas romantikas knygoje žvelgia į mūsų istorijos ištakas, virsmus, pakylėjimus ir nuopuolius. Žinoma, jis turi nerašytą teisę toks būti. Jis geidžia, kad mūsų jaunimas savyje turėtų nors kruopelytę to pasididžiavimo lietuvybe, ikikrikščioniškaja prigimtine kultūra. Jis įdėmiai ieško bendraminčių kitų šalių mokslininkų terpėje ir randa. Toje kultūroje jis randa nepakartojamą darną ir tvarką, gėrį ir grožį. Jis bevelija linijinį laiką „paaukoti" cikliniam pagonių laikui, kad tik tam lietuviui būtų geriau, kad dabar jis neapvogtų savo valstybės, nenuskurdintų kitų ir neištrūktų iš savo Tėvynės dėl sotesnio, gardesnio valgio šaukšto," - teigia akademikas Algirdas Gaižutis.
RENGĖJAI:
LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJOS HUMANITARINIŲ IR SOCIALINIŲ MOKSLŲ SKYRIUS SKYRIUS „MOKSLININKŲ RŪMAI"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-22 09:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media