2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Žurnalistui Laimonui Tapinui įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas

2014-06-20
 
Kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė žurnalistui Laimonui Tapinui  Kultūros ministerijos Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“

Kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė žurnalistui Laimonui Tapinui Kultūros ministerijos Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“

Albertas Vaidila

 

2014 m. birželio 19 d. Kultūros ministerijoje žurnalistui, publicistui, visuomenės veikėjui Laimonui Tapinui įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk".

Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas Laimonui Tapinui skirtas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Apdovanojimą Laimonui Tapinui įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis sako, kad pirmą kartą aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu pagerbiamas žurnalistikos atstovas, Lietuvos žurnalistikos metras, kuris prisidėjo prie šiandieninės žurnalistikos Lietuvoje savo darbu ir veikla.

„Laimono Tapino biografija labai įspūdinga. Jis yra ir rašytojas, ir vertėjas, ir kino kritikas. Laimonas Tapinas daugeliui žurnalistų buvo pirmasis mokytojas, patarėjas, iš jo darbų ir šiandien semiasi žinių daugelis mūsų medijos atstovų", - kalbėjo kultūros ministras.

70 metų jubiliejų  birželio 6 dieną  atšventusį Laimoną Tapiną Kultūros ministerijoje sveikino kolegos žurnalistai, buvę studentai, Lietuvos žurnalistų sąjungos, aukštųjų mokyklų, žiniasklaidos priemonių  atstovai.

Laimonas Tapinas (g. 1944 m. birželio 6 d. Palangoje) - Lietuvos rašytojas, vertėjas, žurnalistas, kino istorikas ir kritikas.

1964-1971 m. dirbo „Sporto" laikraščio, 1967-1971 m. „Švyturio" žurnalo korespondentu. 1970 m. Vilniaus universiteto Istorijos-filologijos fakultete baigė žurnalistiką. Nuo 1971 m. universitete dėstė spaudos istoriją, vėliau - žurnalistikos teoriją, kino teoriją ir istoriją, žurnalistikos etiką.

1978 m. tuometinio Leningrado (dabar Sankt Peterburgas) valstybiniame teatro, muzikos ir kinematografijos institute apgynė disertaciją  „Lietuvos TSR kino publicistikos istorija", menotyros mokslų kandidatas. 1978-1979 m. stažavosi Sorbonos universitete. 1982 m. suteiktas docento vardas.

1984 m. rugsėjo 1 d. - 1991 m. rugpjūčio 31 d. Radijo ir televizijos žurnalistikos katedros vedėjas. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) narys, nuo 1990 m. LŽS valdybos Prezidiumo narys. 1990-1992 m. Lietuvos radijo ir televizijos valdybos pirmininkas, 1992-1995 m. generalinis direktorius.

1991 m. inicijavo abiejų VU Istorijos fakulteto žurnalistikos katedrų reorganizavimą į Žurnalistikos institutą, aktyviai dalyvavo steigiant VU Komunikacijos fakultetą (KF). 1991 m. rugsėjo 1 d. - 1992 m. rugpjūčio 31 d. VU KF Žurnalistikos instituto direktorius. Nuo 1994 m. Lietuvos rašytojų sąjungos narys. 1995 m. dienraščio „Lietuvos rytas" politinis apžvalgininkas. 1995 m. įkūrė Lietuvos žurnalistikos centrą, buvo jo direktorius. 1996-1998 m. Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkas.

Laimonas Tapinas parengė pirmąjį Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso projektą, parašė ir išleido  Lietuvos kultūrai reikšmingas knygas apie Oskarą Milašių, Jurgį Baltrušaitį, Bronių Babkauską, Vytautą Žalakevičių ir kt. 2005 m. Laimonas Tapinas tapo Lietuvos rašytojų sąjungos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos įsteigtos kasmetinės Juozo Tumo-Vaižganto premijos laureatu.

 

Rubrika Sukaktys, jubiliejai yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-01 12:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media