2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: 2023 m. sausį vyks katalikų žurnalistų piligrimystė

2022-12-16
 
Lurdas

Lurdas

Sausio mėnesį įvyks tradicinė katalikų žurnalistų piligriminė kelionė Lurde. Pasak organizatorių, laukiama per 250 dalyvių iš 25 kraštų. Taip pat bus paminėta Prancūzijos katalikiškų žiniasklaidos priemonių federacijos 25 metų įsteigimo sukaktis.
Piligrimystė vyks sausio 25-27 dienomis ir beveik sutaps su šv. Pranciškaus Salezo, žiniasklaidos globėjo, liturgine švente sausio 24-ąją - dėl to vyksianti piligriminė kelionė apibūdinama kaip šv. Pranciškaus Salezo dienos.
Tarptautinė katalikiškos žiniasklaidos ir katalikų žurnalistų piligrimystė rengiama bendradarbiaujant Šventojo Sosto komunikacijos dikasterijai, Pasaulinei katalikiškos komunikacijos asociacijai SIGNIS ir Italijos katalikiškos žiniasklaidos sąjungai. Dalyvių laukiama iš visų pasaulio regionų - iš Okeanijos, Afrikos, Pietų ir Šiaurės Amerikos žemynų, Azijos ir kitų.
Piligrimystės metu bus įteikta Jacques'o Hamelio premija. 2017 metais dėl islamistinio džihadizmo sukurstytos religinės neapykantos nužudyto prancūzo kunigo vardo premija, pažymi SIGNIS, skiriama už „žurnalistinį darbą, kuris išryškina taikos ir tarpreliginio dialogo iniciatyvas". Numatoma, kad premiją įteiks kardinolas Pietro Parolinas, Popiežiaus valstybės sekretorius.
RK / Vatican News
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-16 14:57
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Klausimėlis-2

2022-12-16 16:18

O ar Lietuvoje gyvuoja katalikiška spauda? Yra toks žurnalas Artuma,platinamas bažnyčiose,tai kad suprastum kokios ten filosofinės mintys rašoma, reikia būti baigus kelis universitetus. Laikraštis XXI amžius per daug politikuoja, nuo bažnytinių reikalų vis labiau tolsta. Nėra Lietuvoje normalios katalikiškos spaudos.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Klausimėlis

2022-12-16 15:02

O lietuviai žurnalistai dalyvaus?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media