2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Dainininkės Giedrės Kaukaitės kūrybinės veiklos 50-mečiui skirtas vakaras

2019-03-13
 
Kovo 19 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Konferencijų salė, V a.) įvyks pokalbis su dainininke Giedre Kaukaite apie dainavimą ir aktorystę, operos vaidmenis ir koncertus, lietuvių vokalinės muzikos suklestėjimą ir dainininkės kurtą bei įtvirtintą interpretacijos tradiciją. Renginyje „Apie aną ir šį laiką" dalyvauja kompozitorius Faustas Latėnas, rašytojas Valentinas Sventickas, aktorius Egidijus Stancikas. G. Kaukaitės laikų Vilnių ir jos namų atmosferą primins Algimanto Kunčiaus kino ekspromtas „8,5 min. su Giedre ant stogo" (1982), skambės dainininkės rečitalių fragmentai ir F. Latėno scenos vaizdelio „Išsiskyrimai" ištrauka (1996, eilės Sigito Gedos). Ką tik kūrybos 50-metį atšventusi dainininkė taip pat ryškiai ir savitai veikia kaip literatė. Išgirsime fragmentus iš G. Kaukaitės esė rinktinės.
Tik renginio metu Nacionalinės bibliotekos stenduose bus atverta dainininkės portretų paroda. Nuotraukų autoriai - žymūs Lietuvos fotomenininkai: A. Kunčius, Ona Pajėdaitė, Algimantas Rakauskas, Liudas Ruikas, Antanas Sutkus, Algimantas Žižiūnas.
Visuomenei taip pat bus pristatyti dailininkės Zitos Sodeikienės (JAV) piešiniai - kompozitoriaus Felikso Bajoro „Sakmių siuitos" iliustracijos. Šį kūrinį balsui ir fortepijonui dainininkė iškėlė į lig tol nepažintas atlikimo aukštumas.
Renginį moderuoja muzikologė Jūratė Katinaitė.
Maloniai kviečiame, įėjimas laisvas
Partneriai: Lietuvos centrinis valstybės archyvas, LRT archyvas
Rėmėja - AGATA
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-13 12:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media