2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisijos pareiškimas

2011-12-16
 
Specialiųjų tyrimų tarnyba, Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba, Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Konkurso ,,Žiniasklaida prieš korupciją 2011" komisija


Pirmininkė Gražina Paukštienė
Nariai: Aurelija Arlauskienė, Ruslanas Golubovas, Virginija Motiejūnienė, Renata Remeikaitė, Vytautas Žeimantas

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos bendrai vykdomas kūrybinis konkursas „Žiniasklaida prieš korupciją" šiais metais atskleidė geriausių darbų autorius, kurie savo darbais prisideda prie kovos su korupcija. Tačiau konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" darbų vertinimo komisija pirmą kartą susidūrė su reiškiniu, kai darbo autoriai, teikdami savo darbus konkursui ir viešam vertinimui, atskleidžia ne visas aplinkybes, susijusias su savo autoriniai darbais. Nors konkurso sąlygos įsakmiai nenurodo darbų autoriams pareigos viešai deklaruoti viešų ir privačių interesų konfliktus, taip pat visas straipsnio sukeltas pasekmes (taip pat ir neigiamas), tačiau šių svarbių aplinkybių nutylėjimas - didelė žala komisijos veiklai, kuria siekiama maksimaliai objektyviai įvertinti darbus. Taip gali būti paminamas ir kolegų pasitikėjimas vieni kitais. Tenka apgailestauti, kad vertinimo komisijai pateikto straipsnio „Viešų, bet slaptų pirkimų liūnas" (15min.lt) autorė Liepa Želnienė neinformavo komisijos, kad minėtame straipsnyje pateikta informacija vėliau buvo taisyta ir tikslinta, kaip neatitinkanti tikrovės.

Atsižvelgdama į šį precedentą, konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisija rekomenduoja LŽS Tarybai ir Valdybai papildyti tiek jau esančių, tiek tvirtinant naujų konkursų sąlygas punktais:

1.Asmuo, teikiantis darbus konkursui, turi nurodyti visas aplinkybes, kurios gali būti svarbios vertinant darbą; jo rengimo ir skleidimo aplinkybes, galinčias turėti įtakos vertinant ne tik autoriaus profesionalumą, bet ir etiką.

2. Po konkurso rezultatų paskelbimo išaiškėjus papildomoms aplinkybėms, susijusioms su konkursui pateiktais darbais, jų autoriams dvejus metus neleidžiama teikti savo darbų visiems LŽS ir NŽKA organizuojamiems konkursams bei premijoms gauti, taip pat informacija paskelbiama www.lzs.lt tinklalapyje.

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisija taip pat pažymi, kad kai kurie autoriai konkursui pateikė kur kas daugiau darbų negu skelbia nuostatai, taip į nelygias sąlygas pastatydami tuos kolegas, kurie laikėsi nuostatų (pateikė iki trijų darbų) bei apsunkindami komisijos darbą. Todėl siūlome į konkursų nuostatus įtraukti ir punktą:

3. Komisija nevertina tų autorių darbų, kurie pristatė daugiau darbų, negu nurodyta konkurso nuostatuose.

Kūrybinio konkurso ,,Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisija vertino tuos darbus, kuriuos LŽS administracija pateikė svarstymui. Komisijai nebuvo pateikti žurnalisto Šarūno Černiausko (delfi.lt) darbai. Tai paaiškėjo jau po konkurso nugalėtojų paskelbimo. Todėl LŽS administracija turėtų atsiprašyti šio konkurso dalyvio už neapdairumą.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-16 16:20
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

gėda

2011-12-21 08:15

gėda žurnalistų sąjungai, o labiausiai - jos pirmininkui. buvo rimta organizacija, sugebėjo nuvaryti... gaila

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media