2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Vytautas Kernagis: „Darbo grupėje pavyko susitarti dėl Registrų centro duomenų nemokamo atvėrimo žurnalistams“

2021-02-24
 
Vytautas Kernagis. Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./

Vytautas Kernagis. Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./

Trečiadienį įvyko paskutinis darbo grupės posėdis dėl Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo. Grupės vadovas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vytautas Kernagis pažymi, kad pagrindinis darbo grupės tikslas buvo sudaryti sąlygas žurnalistams nemokamai ir laisvai viešojo intereso tikslais gauti duomenis iš registrų ir valstybės informacinių sistemų bei užtikrinti visuomenės teisę žinoti.
„Atrodo, kad šį tikslą pasiekėme diskutuodami su ministerijų, Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, Registrų centro, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir suinteresuotais žiniasklaidos atstovais, įsiklausydami į jų nuomones", - teigia V. Kernagis.
Darbo grupės vadovas atkreipė dėmesį, kad koalicinėje šios Vyriausybės sutartyje numatyta, kad žurnalistams turi būti nemokamai atverti valstybės valdomi duomenys.
„Aptarėme, kaip ir kokius valstybės valdomus duomenis galime ir turime atverti, kokia apimtimi, kam ir kokiais įrankiais remiantis žurnalistai gali gauti prieigą. Tai pagrindiniai klausimai, kuriems turėjome rasti atsakymus darbo grupės posėdžiuose", - darbo grupės posėdžių rezultatus apibendrino Seimo narys.
Šio įstatymo projekto parengimas - tik pirmas žingsnis atveriant jautrius trijų registrų (Juridinių asmenų registras, Nekilnojamojo turto registras, Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos registras) duomenis nemokamai naudotis Lietuvos žiniasklaidai.
Parengtas įstatymo projektas bus teikiamas svarstymui Kultūros reikalų komitete ir Seimui pavasario sesijoje.
 
Daugiau informacijos:
Seimo narys
Vytautas Kernagis
Tel. (8 5) 239 6668
El. p. vytautas.kernagis@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-16 11:17
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media