2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Vilniaus politikos analizės institutas skelbia 2018 metų Tiriamosios žurnalistikos konkurso laureatus

2018-09-14
 
Laureatai

Laureatai

Dainius Radzevičius

 

Vilniaus politikos analizės instituto tiriamosios žurnalistikos konkurso tikslas - skatinti nešališkus ir nuodugnius žurnalistinius tyrimus, padedančius visuomenei geriau suprasti Lietuvos socialinius, ekonominius, politinius iššūkius ir problemas, ginančius visuomenės interesą, žmogaus teises, analizuojančius nacionalinio ir regioninio lygmens viešojo valdymo atvirumą, veiksmingumą ir skaidrumą, socialinės atskirties priežastis, visuomenės atsparumą išorės grėsmėms. 
Konkurso laureatams įteikiamos šios premijos: pirmoji premija - 5000 eurų; dvi antrosios premijos - po 3000 eurų; trys trečiosios premijos - po 2000 eurų. 
Pirmoji premija skiriama Dovydui Pancerovui (15min.lt) už žurnalistinių tyrimų ciklą apie politikos ir verslo ryšius ir jų poveikį viešajai politikai. 
Antroji premija skiriama Michailui Maglovui ir Rytui Staseliui už tyrimus ir publikacijas, atskleidžiančias Lietuvos verslininkų veiklą, apeinant tarptautines sankcijas Rusijos aneksuotame Kryme bei verslo ryšius, keliančius grėsmę nacionaliniam saugumui. 
Antroji premija skiriama Šarūnui Černiauskui ir Birutei Davidonytei (15min.lt) už žurnalistinį tyrimą dėl neskaidraus ES paramos panaudojimo atliekų rūšiavimo gamyklų projektams. 
Trečioji premija skiriama Vaidai Pilibaitytei (LRT radijas) už radijo dokumentikos plėtojimą ir dviejų dalių dokumentinių laidų ciklą „Arsenas iš giedro dangaus". 
Trečioji premija skiriama Mindaugui Aušrai, Jurgitai Čeponytei, Ritai Miliūtei (Laisvės TV) už laidą R.I.T.A. „Putino bankininko draugai Lietuvoje", stiprinančią valstybės skaidrumą ir visuomenės atsparumą. 
Trečioji premija skiriama Birutei Davidonytei ir Šarūnui Černiauskui (15min.lt) už straipsnių ciklą apie Seimo nario ir jo artimųjų verslo saitus bei atskleistas ES pinigų panaudojimo schemas.
Vilniaus politikos analizės instituto tiriamosios žurnalistikos darbų konkursui darbus galėjo teikti ar nuominuoti žurnalistai, žiniasklaidos priemonės, nevyriausybinės organizacijos bei visuomenės atstovai. 
Buvo vertinami tiriamosios žurnalistikos darbai, atitinkantys konkurso tikslą ir tematiką, publikuoti Lietuvos spaudoje, interneto žiniasklaidoje, arba laidos, transliuotos per radiją ar televiziją nuo 2017 m. sausio 1 d. iki šių metų gegužės 15 d. Apdovanojimams buvo pasiūlyti 42 tiriamosios žurnalistikos darbai iš 12 žiniasklaidos priemonių.
Tiriamosios žurnalistikos konkurso vertinimo komisijos nariai - žurnalistai, politologai, akademinių institucijų ir NVO atstovai. Komisijai pirmininkavo Deimantas Jastramskis, VU docentas.
Rubrika Savaitės tema yra Spaudos, radijo ir tlelevizijos rėmimo fondo projekto dalis.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-16 11:34
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media