2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: Įasmeninta žurnalistika

2013-05-13
 
Viktoras Denisenko (S. Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko (S. Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko

 

Kam mokėti už visą laikraštį, jeigu skaitote, pavyzdžiui, tik sporto naujienas? Be to, kam mokėti už visas sporto naujienas, jeigu jums patinka, kaip jas pateikia vienas, konkretus žurnalistas? Tiesiog sumokėkite simbolinį mokestį ir skaitykite tik tai, ką rašo tas - jums patinkantis - autorius. Tokiu principu veikia internetinis olandų naujienų kanalas „De Nieuwe Pers" („Nauja spauda").

 

Paminėta naujienų platforma vienija laisvai samdomų žurnalistų komandą. Skaitytojai gali prenumeruoti visą kanalo srautą už 4,49 euro (apie 15 Lt) per mėnesį, arba už 1,49 euro (apie 5 Lt) prenumeruoti tik kokio nors vieno autoriaus rengiamas medžiagas. Pranešama, kad ši naujienų platforma jau turi apie 2 tūkst. prenumeratorių, iš kurių apie 40 proc. prenumeruoja tik pasirinktus autorius, o likusi dalis prenumeruoja visą turinį.

 

Galimybė prenumeruoti konkretų autorių atveria duris įasmenintai žurnalistikos rūšiai, gal netgi glaudesniam ryšiui tarp skaitytojo ir autoriaus. Tiesą sakant, ši žurnalistikos rūšys nėra visiškai nauja. Vardas žiniasklaidoje ir ankščiau reiškė daug. Visais laikais buvo vertinami žurnalistai turintys skaitytojo pasitikėjimą. Kanalo „De Nieuwe Pers" atveju šis principas išnaudojamas tiesiogiai.

 

Galbūt panašaus pobūdžio naujienų ar analitinės žiniasklaidos platforma galėtų sėkmingai prigyti ir Lietuvos informacinėje erdvėje. Manau, kad tikrai rastumėm mūsų šalyje ne vieną autorių, kuriuo skaitytojai pasitiki, ir kurio rašomus tekstus prenumeruotų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-05-27 11:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media