2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: LŽS svetainėje nauja rubrika - „Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija

2015-06-06
 
Vytauto Žeimanto ekslibrisas. Dailininkas Alfonsas Gutauskas.

Vytauto Žeimanto ekslibrisas. Dailininkas Alfonsas Gutauskas.

 

Vytautas Žeimantas

 LŽS internetinė svetainė pasipildė nauja rubrika - „Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija". Šį, manau, fundamentalų leidinį prieš keletą metų nutarė išleisti Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija.
Jau matau, kad ji tampa ne eiline rubrika. Mes iš jos tikimės labai daug. Joje ne tik skelbiame aktualiausią informaciją apie pasiruošimą leisti „Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją", bet ir aiškiname kaip ji bus sudaryta, kokie reikalavimai bus keliami enciklopedijoje skelbiamiems straipsniams. Mes tikimės, kad naujoji rubrika paskatins ir Jūsų, gerbiamieji kolegos, aktyvumą. Juk enciklopediją užpildys straipsniai, kuriuos teks mums su Jumis parašyti.

Apie tai neseniai Žurnalistų namuose įvyko Enciklopedijos rengėjų gamybinis pasitarimas, kuriame buvo aptarti tolesni „Lietuvos žiniasklaidos enciklopedijos" ruošimo ir leidimo klausimai. Pasitarimo sušaukimą paskatino paskutiniajame LŽS Tarybos posėdyje priimtas sprendimas aktyvinti šios Enciklopedijos rengimo darbus. Be to, šiemet plačiai minint Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo 25-metį, būtina kaip galima greičiau susisteminti visą informaciją apie buvusias ir esamas viso 25 metų laikotarpio Lietuvos žiniasklaidos priemones ir žurnalistus, apibendrinti neatpažįstamai pasikeitusios, laisvos ir nepriklausomos žiniasklaidos plėtros rezultatus, išryškinti raidos kryptis ir tendencijas.

Enciklopedijos rengėjai supranta, kad be visuotinės kolegų talkos bus sunku parengti išsamią, visą šį audringą laikotarpį apimančią Enciklopediją. Taigi, kviečiu pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą.

 Šiuo metu jau yra paruošta apie 300 straipsnių, skirtų kolegų personalijoms. Tikimės, kad kolegos netemps laiko, o pasirūpins greičiau prisistatyti - parengti straipsnius apie save. Būtų gerai, kad nepamirštumėte ir jau mirusių kolegų. Ką ir kaip rašyti jums patars publikacijos, įdėtos į rubriką - "Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija". Ją rasite kiek žemiau.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-07-28 09:45
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media