2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Vaikų radijo teatro premjera: Vytautės Žilinskaitės pjesė „Karklo šakelė“

2020-08-29
 
Spektaklio kūrėjų nuotr.

Spektaklio kūrėjų nuotr.

Rugpjūčio 30 d. 10.05 val. LRT RADIJO laida „Vaikų radijo teatras" pristato premjerą - Rimanto Driežio spektaklį „Karklo šakelė" pagal to paties pavadinimo Vytautės Žilinskaitės pjesę.
Režisierius R. Driežis pjesės autorę vadina lietuviškuoju Šekspyru. „Vytautė Žilinskaitė yra puiki dramaturgė. Jos proza yra dramatiškai intensyvi, net trumpose pasakose yra daug vidinio veiksmo, todėl visai nenuostabu, kad iki šiol lėlių teatrai vaidina jos pjeses. Asmeniškai man jos pjesėse žodis, dialogas yra labai svarbus, todėl šios pjesės puikiai tinka radijo teatrui", - sako radijo spektaklio „Karklo šakelė" režisierius R. Driežis.
Visus septynis vaidmenis spektaklyje sukūrė aktorė Elvyra Piškinaitė, tačiau klausytojui sukuriamas įspūdis, kad pjesėje vaidina ne vienas aktorius. Toks efektas sukuriamas tik radijuje įmanoma technika, kai skirtingų personažų kalbėjimas „persidengia". 
Pjesė „Karklo šakelė" yra apie gamtos ir žmogaus susitikimą. Gamta - tai trys jaunos karklo šakelės, kurios, padedamos mamos, pažindinasi su pasauliu: su vėju, upeliu, paukščiais, sraige. Tačiau vieną dieną berniukas vieną iš šakelių nulaužia. Pavasario prisikėlimo džiaugsmo nebelieka. Mamai lieka tik dvi dukros šakelės, kurias dabar jai yra svarbiausia apsaugoti.
Nuskintoji šakelė, atsidūrusi berniuko namuose, slaugo pavasario vėjo perpūstą berniuką, aukoja lietaus lašus, laumžirgio prisilietimą, žaibo blyksnį, nes dabar ji trokšta, kad berniukas pasveiktų ir galėtų toliau džiaugtis pavasariu. Gamta pasiruošusi žmogui padėti, laukti, kiek reikės, kol žmogus susipras ir pats ištaisys savo klaidas.
Pjesės autorė Vytautė Žilinskaitė.
Spektaklio režisierius Rimantas Driežis.
Visus vaidmenis sukūrė aktorė Elvyra Piškinaitė.
Garso režisierė Lina Dainienė.
Radijo spektaklį vaikams „Karklo šakelė" kviečiame klausyti rugpjūčio 30 d. 10.05 val. per LRT RADIJĄ. Radijo taip pat galima klausytis ir LRT.lt portale.
Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-29 13:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media