2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Euroradijo koncertai – LRT klausytojams patogiu metu

2018-04-26
 
LRT pradeda teikti naują paslaugą melomanams. Nuo šiol visa Euroradijo produkcija, skambanti per radijo stotį LRT KLASIKA, bus prieinama LRT Mediatekoje 30 dienų po transliacijos per radiją. Klausytojai pamėgo aukšto meninio lygio profesionalų muzikavimą rubrikoje „Euroradijo koncertas", kuri transliuojama darbo dienomis nuo 10.05 val., koncertus iš garsiausių muzikos centrų ir festivalių rubrikoje „Pasaulio koncertų salėse", kuri transliuojama pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais 19.00 val.
Šiose rubrikose skamba koncertų įrašai iš prestižinių koncertų salių, garsių festivalių, tokių kaip Zalcburgo, Liucernos, BBC Proms, „Wiener Festwochen", Provanso Ekso ir kt. Šeštadieniais 18.10 val. programoje „Operos vakaras" didžiąją repertuaro dalį taip pat sudaro Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narių siūlomi spektakliai iš Londono „Covent Garden", Vienos valstybinės operos, Bavarijos valstybinės operos Miunchene, Milano „La scala", Paryžiaus Bastilijos operos, Niujorko „Metropolitan Opera" ir kt. teatrų.
„Iš viso EBU kasmet pasiūlo per 3000 įvairių žanrų koncertų ir operų Euroradijo klausytojams, tad rinktis tikrai yra iš ko. Deja, dėl didėjančio gyvenimo tempo ir užimtumo LRT KLASIKOS klausytojai ne visada reikalingu metu gali įsijungti radijo imtuvą, kad išgirstų juos dominantį koncertą. Nuo šiol jie tikrai galės „pasivyti" jiems patinkančią muziką LRT Mediatekoje ir klausytis patogiu metu 30 dienų nuo transliacijos per radiją. Tokią galimybę suteikia LRT sutartis su EBU", - sako Euroradijo koordinatorė, LRT RADIJO muzikos redaktorė Jūratė Katinaitė.
Pirmieji koncertai, patekę į LRT Mediateką, transliuoti pirmadienį, balandžio 23 d. Tai senosios muzikos ansamblio „Florilegium" koncertas G. F. Telemanno 250-osioms mirties metinėms iš Londono „Wigmor Hall" koncertų salės (Euroradijo koncertas) ir vokiečių smuikininkės Julios Fischer bei anglų orkestro „Academy of St Martin in the Fields" koncertas Vienos „Musikverein" Auksinėje salėje. Muzikantai pristatys kūrinius iš klasikos „aukso fondo" - W. A. Mozarto, L. van Beethoveno ir F. Mendelssohno opusus.
Įrašus galima rasti:
http://www.lrt.lt/mediateka/irasai#/program/131096
http://www.lrt.lt/mediateka/irasai#/program/131091
Pirmasis „Operos vakaras" į LRT Mediateką pateks po to, kai eteryje banandžio 28 d. nuskambės R. Palumbo diriguojamas G. Verdi operos „Kaukių balius" spektaklis iš Barselonos „Liceu" teatro.
LRT yra EBU narė nuo 1993 metų. Pirmoji Euroradijo transliacija iš Vilniaus surengta 1995-aisiais.

Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt 
www.lrt.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-26 09:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media