2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO eteryje – pokalbiai su trisdešimtmečiais, gimusiais kartu su atkurta Lietuvos nepriklausomybe

2020-03-13
 
Indrės Malžinskienės pokalbis su žurnalistu Edvardu Kubiliumi. LRT ir asmeninio albumo nuotr.

Indrės Malžinskienės pokalbis su žurnalistu Edvardu Kubiliumi. LRT ir asmeninio albumo nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga LRT RADIJAS pradeda pokalbių ciklą „Mums - 30". LRT žurnalistai surado ir pakalbino gyventojus, kurie gimė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną - 1990 m. kovo 11-ąją.
Interviu rengia LRT RADIJO žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius, kuriems šiemet taip pat sukanka 30 metų, taigi tai bus 30-mečių pokalbiai apie Lietuvos 30-metį.
„Mes, pirmosios jau nepriklausomoje Lietuvoje užaugusios kartos atstovai, kalbėsimės apie šiandienos Lietuvą, apie vertybes ir kasdienį gyvenimą, apie lūkesčius ir svajones, apie Lietuvos ateitį ir meilę savo šaliai. Tai bus įdomūs pokalbiai apie tai, kaip gyvena žmonės, kurie gimė ir užaugo jau laisvoje Lietuvoje", - sako vienas iš pokalbių rengėjų žurnalistas E. Kubilius.
Pirmoji „Mums - 30" pašnekovė - Marijampolės savivaldybėje gyvenanti ir du vaikus auginanti Indrė Malžinskienė. Indrė sako labai mylinti Lietuvą ir neketinanti jos palikti, nors pripažįsta, kad jaunai šeimai įsitvirtinti nėra lengva, todėl jos vyras šiuo metu uždarbiauja svetur, Švedijoje.
Pokalbiai su pirmosios nepriklausomos Lietuvos kartos atstovais bus transliuojami visą pavasarį pirmadieniais ir penktadieniais LRT RADIJO laidose „Ryto garsai" (transliuojamos pokalbio ištraukos) ir „10-12" (transliuojamas visas pokalbis). Pokalbių įrašus taip pat bus galima bet kuriuo metu pasiklausyti ir LRT.lt mediatekoje. 

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-13 12:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media