2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: „Karantino lyriką“ keičia „Vakaro lyrika“: LRT kviečia prieš miegą klausytis poezijos

2020-07-01
 
Agnė Biliunaite. J. Staceviciaus LRT foto

Agnė Biliunaite. J. Staceviciaus LRT foto

„Karantino lyriką" keičia „Vakaro lyrika" - per LRT RADIJĄ ir LRT KLASIKĄ kas vakarą, nuo 22.50 val. 10 minučių bus skiriama poezijai. Poetų eiles skaitys skirtingų kartų Lietuvos aktoriai - ir jau puikiai pažįstami, patys rengiantys poezijos skaitymo vakarus, ir visai jauni, radijo eteryje skaitysiantys poeziją pirmąkart.
„Nors karantinas tam kartui baigėsi, kiekvienas iš mūsų savo kasdienybėje susiduriame su daugybe apribojimų, įsipareigojimų, pasirinkimų. Ištrūkti iš šios rutinos, išeiti prieš naktį į kitas erdves ir kitus laikus - tokią unikalią teleportacijos galimybę mums gali suteikti ir viena taikli eilėraščio eilutė.
Karantino metu eiles aktoriai skaitė iš savo namų, o dabar jau galime juos pakviesti į LRT radijo įrašų studiją, todėl ir garso kokybė bus geresnė. Tačiau teks atidžiau rinktis pačius poetus - karantino metu jau spėjome įskaityti didelę dalį lietuvių literatūros klasikų, įdomiausius jaunuosius poetus, taip pat mėgiamus užsienio kūrėjus, tarp jų - Wisławą Szymborską, Waltą Whitmaną, Dylaną Thomas ar Fernando Pessoa", - sako LRT kultūros turinio redaktorė Agnė Biliūnaitė.
„Vakaro lyrikoje" skambės Lietuvos ir užsienio poetų kūriniai. Taip pat skambės ir pačių poetų skaitomos eilės.
„Karantino lyrikos", kuri buvo transliuojama per LRT RADIJĄ nuo balandžio 10 d. iki birželio 28 d., galima pasiklausyti LRT mediatekoje. Karantino metu iš viso buvo transliuota net 80 laidų - tiek aktorių įskaitė poeziją savo namuose. Daugeliui jų tai buvo pirmas bandymas radijuje ir netikėtas grįžimas prie poezijos po ilgos pauzės. Populiariausiųjų perklausų trejetuke - Aldonos Vilutytės skaitytos W. Szymborskos eilės, Vilmos Raubaitės skaitytos Marcelijaus Martinaičio eilės ir Tomos Vaškevičiūtės skaitytos Salomėjos Nėries eilės.

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-07-01 14:40
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

klausiusi karantino lyrikos

2020-07-06 00:48

jau seniai buvau klausiusi tokios blogos poezijos.
Man juokinga, kad pateikiat šią laidą kaip naujovę, nors daugelį metų klausėme laidos „Vidurnakčio lyrika”.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media