2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Radijo laidos vedėjams sunkiai sekėsi raminti Žemės referendumo organizatorių

2014-03-25
 
 

Džiugas Kuliešius

Laisvoji banga

„Šitiek prakentėjome, iškęsime ir dar. Tačiau manau, kad atsiranda vis daugiau žmonių, kuriems verda ir kraujas, ir protas. Tai veda prie neprognozuojamų dalykų"- radijo „Laisvoji banga" aktualių pokalbių laidai „Vox Populi" sakė vienas Žemės referendumo organizatorių, ūkininkas Pranciškus Šliužas. Diskutuojant apie tai, kad referedumas nebegalės būti surengtas gegužės 25 d. kartu su Europos Parlamento rinkimais ir galimu antruoju Prezidento rinkimų turu, tiesioginiame eteryje pašnekovas aršiai kritikavo anksčiau jo pasisakiusius Seimo narius Remigijų Šimašių ir Stasį Šedbarą:

„Kai po Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio stovėjau balkone, gailėjausi nesurinkęs visų savo vištų kiaušinių ir neapmėtęs visų konservatorių ir liberastų. Eilinį kartą buvau sukrėstas tokio tyčiojimosi iš žmogaus valios.  Galvojame apie akcijas, kaip galėtume pasityčioti iš čia šnekėjusių politikų", - niekinančiu epitetu Seimo narių atžvilgiu savo planus dėstyti baigė P. Šliužas.

Jis siūlė remtis tik parlamentarės Aurelijos Stancikienės pozicija, kuri yra žemės nepardavimo užsieniečiams šalininkė: „Visų vėliau kalbėjusių žmonių pasisakymų negalima vertinti kaip žmonių kalbos. Gulsiu ant kelio prieš bet kokius demagogus."

Pagrindinė referendumo priešininkų baimė, pasak P. Šliužo, yra sumažintas parašų skaičius referendumui rengti, o ne žemės pardavimas. Ūkininkas, į vedėjo teiginį, jog nereikėjo referendumui pateikti trijų klausimų, reagavo karštai:

„Sakot, reikėjo išskirti. Tai kodėl priėmėme Konstituciją su 187 straipsniais vienu ypu? Kaip stoję į Europos sąjungą priėmėte ES sutartį su tūkstančiais klausimų? Negi trys klausimai yra labai didelė blogybė",- klausė P. Šliužas. Pašnekovas pakeltu tonu tęsė kalbą apie svarstymą įvesti saugiklius žemės Lietuvoje įsigyti siekiantiems užsienio subjektams:

„Nėra ir nebus jokių saugiklių. Kas juos priėmė, tas ir išims.  Štai, užsienyje kiekvienas saugiklis veikia. Švedai siūlo pirkti žemę tik už poliarinio rato, o niekur kitur- nė pėdos negausite. Danijoje be vietos bendruomenės sutikimo  niekas nosies neįkiš",- pasakojo ūkininkas.

Kalbėdamas apie tolesnius referendumo organizatorių veiksmus, P. Šliužas dalinosi protesto kupinais pažadais:

„Savo būryje, ko gero, planuojame boikotuoti Europos parlamento, Prezidento rinkimus, nes valdžia mus ignoruoja. Čia yra valdžios malūnos: eidami į jos organizuojamus rinkimus, pilame vandenį ant šios idiotiškos valdžios malūno", -ketinimus apibendrino ūkinininkas. Paklaustas, kaip ES rinkimai susiję su šia valdžia, P. Šliužas sulygino du laikmečius: „Ar Tarybų, ar Europos sąjungos rinkimai - problema ta pati, tik laikmetis kitas."

Kontaktams:

  tel. 8 616 43 433,

 el. paštas: dziugas.kuliesius@laisvojibanga.lt

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-25 18:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media