2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Naujame LRT RADIJO sezone – naujos laidos apie pilietiškumą, verslumą, gyvenimą „už Vilniaus“, 90-uosius ir detektyvus

2020-08-27
 
R. Drazdauskienė ir  E. Parulskis.  Staceviciaus LRT nuotr

R. Drazdauskienė ir E. Parulskis. Staceviciaus LRT nuotr

Rugpjūčio 31 d. prasideda naujasis LRT RADIJO sezonas, kuriame klausytojų laukia naujos laidos apie verslą, istoriją, pilietiškumą, kultūrą ir transliacijos apie svarbiausius Lietuvos bei pasaulio įvykius. Naujosios laidos LRT RADIJO eteryje skambės darbo dienomis nuo 18 val. - iki tol šiuo laiku buvo kartojamos 12 val. transliuotos laidos.
„Įsiklausėme į klausytojų atsiliepimus ir siūlymus, todėl darbo dienomis nuo 18 val. nebekartosime laidų. Nuo šiol tokiu metu klausytojai girdės naujas laidas, kuriose bus kalbama įvairiomis temomis: apie verslą, pilietiškumą ir istoriją, Lietuvos regionų politinę ir kultūrinę situaciją. Pagrindinis LRT RADIJO siekis - kurti prasmingą turinį, kuris edukuotų, įtrauktų ir skatintų klausytojus mąstyti kartu, būtent apie tai galvojome kurdami naujo sezono laidas", - sako LRT RADIJO programų departamento vadovas Giedrius Masalskis.
Pirmadieniais 18 val. LRT RADIJAS prie radijo imtuvų kviečia detektyvų gerbėjus. Laidoje „Nenušaunami siužetai" du patyrę detektyvų skaitytojai vertėja Rasa Drazdauskienė ir menotyrininkas Ernestas Parulskis aptars detektyvinių romanų būsenas pasaulyje ir Lietuvoje, pakeliui užkabindami ir naujienas iš kinematografinių detektyvų pasaulio.
Antradieniais tuo pačiu metu klausytojų laukia laida apie pilietiškumą „Vardan tos". Laidos vedėja istorikė Luka Sinevičienė sako, kad pilietiškumas - kiekvieno mūsų auginamas, puoselėjamas santykis su valstybe.
Trečiadieniais žurnalistas Edvardas Kubilius laidoje „Už Vilniaus" klausytojus nukels į mažesnius Lietuvos regionus ir diskutuos apie jų kasdienybę, geruosius ir bloguosius regionų politikos pavyzdžius.
Ketvirtadieniais žurnalistas Darius Matas kvies klausytis naujos laidos „Pinigų kaina". Laidos kūrėjai, užtikrindami nuomonių įvairovę, sieks atskleisti verslo atstovų požiūrį į Lietuvos aktualijas ir verslo pasaulio tendencijas.
Nauju laiku - penktadieniais 18 val. - LRT RADIJO eteryje skambės klausytojų ypač pamėgta Audriaus Lelkaičio vedama laida „Perkraunant civilizaciją".
Dar viena naujas projektas LRT RADIJO eteryje - Lietuvos nacionalinio dramos teatro rengiamas projektas, atkuriamosios dokumentikos ciklas „Išgyventi 90-ieji", kuris bus transliuojamas pirmadieniais nuo 21 valandos. Laidose bus pasakojama apie perėjimą iš sovietinės į nepriklausomybės realybę ir kaip išgyvenome šį virsmą.
Penktadieniais įprastu laiku, 21 val., LRT RADIJO klausytojai girdės Rimo Bružo vedamą dokumentinių apybraižų laidą „Istorijos perimetrai". Šios laidos tikslas - priminti klausytojui, kad įdomūs dalykai yra visai šalia, jų nereikia ieškoti už tūkstančių kilometrų, o Lietuvos istorija, valstybės kūryba ir visuomenėje vykę procesai yra unikalūs ir verti pagarbos.
Po vasaros pertraukos į LRT RADIJO taip pat grįžta klausytojams jau pažįstamos „Čia ir dabar", „Radijo byla", „Džiazuojanti istorija", „Svarbus pokalbis", „Čempionų pietūs" laidos, kurios bus transliuojamos darbo dienomis nuo 14 valandos. Darbo dienomis nuo 15 val. LRT RADIJAS kvies pasiklausyti muzikinių laidų: „Muzikos istorijos", „Mūza ant peties", „Man patinka džiazas", „Muzikos savaitė" „Pasimatymas su muzika".
Kai kurios anksčiau transliuotos laidos naujame LRT RADIJO sezone suskambės naujai - kas antrą savaitgalį laidą „Lietuvos diena" ves radijo klausytojams puikiai pažįstama radijo ir televizijos laidų vedėja Lavija Šurnaitė, šeštadienio laidą „Sveikata" ves Laura Adomavičienė, o laidos „Džiazuojanti istorija" bendraautoriais taps prof. dr. Rimvydas Laužikas, dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė ir dr. Jurgita Verbickienė.
Klausytojai tuo pačiu laiku - darbo dienomis nuo 12 val. - eteryje ir toliau girdės laidą „Tuzinas", „Pasaulio puodai", „Laimės dieta", „Gyvenimo citrinos". Į eterį taip pat grįžta Beatos Nicholson laida „Geriausi dalykai namie", kuri nuo šiol skambės antradieniais nuo 12 valandos.
Artėjant Seimo rinkimams, nuo rugsėjo 2 d. iki spalio 6 d., laida „LRT Aktualijų studija" antradieniais bus transliuojama iš laikinosios studijos, įrengtos Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje.
Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-27 08:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media