2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJUJE – naujas dokumentikos ciklas apie tautines bendrijas „Mes kartu“

2017-08-31
 
Ciklo autorė Olga Ugriumova

Ciklo autorė Olga Ugriumova

 

Mes kartu kovojome už Lietuvos nepriklausomybę, kūrėme jauną valstybę, kartu buvome tremiami, netekome artimųjų, namų ir ateities, bet atlaikę visas negandas sulaukėme Kovo 11-osios. Ir dabar mes kartu pasitinkame atkurtos valstybės šimtmetį - totoriai, armėnai, lenkai, estai, rusai, žydai, latviai, romai, karaimai. Mes skirtingi ir panašūs - mus vienija ši žemė, mūsų bendras likimas ir vieningi siekiai - kad Lietuvoje būtų gera visoms tautoms.

Su tokiomis idėjomis LRT RADIJAS pradeda laidų ciklą „Mes kartu", skirtą atkurtos Lietuvos  100-mečiui. „Bendradarbiaudami su Tautinių mažumų departamentu prie LR Vyriausybės, supažindinsime jus su įvairių bendruomenių atstovais ir papasakosime įdomias, jaudinančias istorijas apie žmonių likimus. Kodėl Trakuose vietiniai gyventojai šoka gruzinų šokius, kodėl 3 vaikų mama įkūrė kazachų sekmadieninę mokyklą, kaip libaniečių bendruomenės pirmininkas prisideda prie pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą - apie visa tai išgirsite naujajame radijo dokumentikos cikle", - pasakoja LRT RADIJO laidų rusų kalba redaktorė Nina Mackevič.

„Kam charizmatiškai pianistei, J. Gruodžio konservatorijos dėstytojai, Lietuvos kultūros tarybos narei Emai Bajadžian ansamblis „Hayrenik"(liet. tėvynė)? Ir kodėl čia ateina ne tik armėnai, bet ir lietuviai, ieškantys naujų potyrių? Ogi todėl, kad Emai vienodai brangios mamos lietuvės ir tėvo armėno dainos, muzika, šokiai, ji nori, kad žmonės geriau vieni kitus pažintų, pasitikėtų vieni kitais, - tęsia ciklo autorė Olga Ugriumova. - Tada ir gyventi Lietuvoje būtų gera. Bendrauti su tokiais žmonėmis lengva ir malonu, jie nesikapsto praeities nuoskaudose, žiūri į ateitį su viltimi. Ir  tokių, kaip Ema, žiūrinčių į ateitį su viltimi, nemažai tautinėse bendrijose. Ir pačios bendrijos kinta, daugėja atvykėlių iš egzotiškų, tolimų šalių, meilės imigrantų."

O. Ugriumova sako bendraudama su įvairių tautų atstovais sužinojusi dramatiškų jų išgyvenimų, praradimų, baimių. „Visgi man tai visuomet buvo ne „jie" ir „mes", o „mes - Lietuvos žmonės", kurie tik bendromis pastangomis galime sukurti tokią Lietuvą, apie kurią visi svajojame", - sako Olga.

Dokumentikos ciklas „Mes kartu" bus transliuojamas nuo rugsėjo 3  d. sekmadieniais per LRT RADIJĄ  laidoje rusų kalba 16.30 val. ir „Santaroje" per LRT KLASIKĄ.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-31 11:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media