2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Laisvės kelio dalyvių srautus koordinuoti padės LRT RADIJAS. LRT kviečia atsinešti kardelius

2020-08-21
 
LRT jungiasi prie „Laisvės TV" iniciatyvos ir rugpjūčio 23 d. kviečia Lietuvos žmones į Laisvės kelią, kuris nusidrieks iš Vilniaus Katedros aikštės į Baltarusijos pasienį. Lietuvos žmones LRT kviečia atsinešti kardelius - gėles, su kuriomis prieš 31-erius metus stovėjome Baltijos kelyje.
„Tai labai simboliška akcija - Baltijos kelio dieną vėl sustosime į gyvąją grandinę palaikyti kaimynų, kurie kovoja už savo laisvę. Vykstančiuosius į kelią kviečiame įsijungti LRT RADIJĄ - kaip ir prieš 31-erius metus, radijas padės koordinuoti renginį, transliuos svarbius organizatorių pranešimus, nukreipinės dalyvių srautus. Kas negalės fiziškai būti Laisvės kelyje, taip pat kviečiame įsijungti LRT - LRT žurnalistai rengs tiesiogines transliacijas iš įvairių kelio vietų ir Baltarusijos pasienio", - sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Laisvės kelio organizatoriai skaičiuoja, kad Vilniaus gatvėmis ir Minsko plente į gyvąją grandinę rugpjūčio 23 d. nuo 19 val. sustos daugiau nei 40 tūkst. žmonių. Prie iniciatyvos jungiasi ir kiti Lietuvos miestai, taip pat užsienio šalys, tarp jų - Latvija, Estija, Ukraina, Sakartvelas.
Nuo 17 val. iš Baltarusijos pasienyje, Medininkuose, įsikūrusios laikinosios LRT RADIJO studijos prasidės specialioji transliacija - tiesioginiame radijo eteryje bus kalbinami pašnekovai, renginio dalyviai, transliuojami žurnalistų pranešimai iš įvairių Laisvės kelio vietų. Laida bus tiesiogiai transliuojama ir LRT.lt portale.
Nuo 18 val. specialioji transliacija prasidės per LRT TELEVIZIJĄ. Žurnalistai Nemira Pumprickaitė ir Deividas Jursevičius studijoje kalbins pašnekovus, nuotoliniu būdu - opozicijos Baltarusijoje atstovus, vyks tiesioginiai pasijungimai iš Laisvės kelio. Laidą tiesiogiai transliuos ir LRT.lt portalas.
Nuo 19.15 val. palaikymo koncertą „Laisvės kelias. Vilnius - Baltarusija" iš Medininkų tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA, LRT RADIJAS ir LRT.lt portalas. Koncertą ves Eglė Daugėlaitė ir Dominykas Kubilius.
Įvykius Laisvės kelyje fiksuos ir naujienų portalo LRT.lt fotografai ir žurnalistai, tiesiogines transliacijas rengsiantys LRT paskyroje socialiniame tinkle „Facebook". Nors žurnalistams gauti akreditaciją ir saugiai dirbti Baltarusijoje dabartinis režimas nesudaro jokių sąlygų, tačiau LRT.lt portalui pavyko į Minską išsiųsti žurnalistą nušviesti prezidento rinkimus - specialiąsias publikacijas apie įvykius Baltarusijoje lietuvių ir anglų kalbomis rengė portalo žurnalistas Benas Gerdžiūnas. 
Norėdami užtikrinti renginio tvarką ir saugumą, Laisvės kelio organizatoriai prašo visus dalyvius registruotis, o renginio metu dėvėti apsaugines kaukes ir pirštines.
Palaikydama už laisvę kovojančius Baltarusijos žmones, LRT taip pat radijo ir TV programų eteryje transliuoja baltarusių laisvės kovų dainas. Be to, „Telegram" platformoje pradėjo veikti LRT paskyra @lrtlt, kurioje naujienos skelbiamos anglų ir rusų kalbomis.
Tegul žydi laisvė!
Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-31 10:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media