2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas :: Adokfas Strakšys: Pakrizenkime...

2019-09-23
 
Adokfas Strakšys

Adokfas Strakšys

Adolfas Strakšys 

 

 

Norėdamas pakrizenti, skaitau LŽS svetainėje: "Grupė literatų dar 1955 metais buvo sumanę išleisti smagų leidinį "Rašytojai apie rašytojus". Tai turėjo būti epigramų, įvairių humoristinių vaizdelių, anedoktinių situacijų rinkinys, kuriame atsispindėtų tarybiniais metais populiarių literatūros vakarų nuotykiai, taip pat tragikomiškos situacijos, lydėjusios rašytojų keliones ar bendravimą su visuomene.
Tačiau sumanymas taip ir nebuvo įvykdytas. Gal išblėso entuziazmas, gal neatsirado leidėjų. Tik Algimantas Zurba iškart ėmėsi darbo ir sudarė pažadėtą anekdotinių situacijų, jumoristinių vaizdelių iš įvairių literatūrps vakarų ar kelionių rinkinuką." 
Kiek prisimenu (ir žinynai taip rašo) Algimantas Zurba yra gimęs 1942 02 08, taigi 1955 jam buvo, berods, tik 13 metų, į Rašytojų sąjungą jis priimtas 1971 metais...
Tai kaip jis „iškart ėmėsi darbo ir sudarė pažadėtą anekdotinių situacijų, jumoristinių vaizdelių iš įvairių literatūros vakarų ar kelionių rinkinuką"?
Netgi iš jungtinio Rašytojų sąjungos ir žemės ūkio darbuotojų susitikimo Šiaulių rajono Pirmyn kolūkio?
Beje, vienas iš to renginio organizatorių buvau aš, tik jame nedalyvavau, tik padariau viską, kad jis vyktų Šiaulių rajone,
o rajkomo pirmasis sekretorius padarė viską, kad šis renginys vyktų Pirmyn, o ne Už taiką kolūkyje, kuriam tuomet vadovavo Česlovas Karbauskis. 
Tad pakrizenkime...

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-23 10:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media