2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žurnalistas Edmundas Jakilaitis: Lietuvos politikos forumas

2019-07-01
 
Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos išvakarėse, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje skaitomiausias naujienų portalas Lietuvoje DELFI pradeda naują iniciatyvą - Lietuvos politikos forumą - naują idėjų generavimo, diskusijų ir strategijos kūrimo tradiciją šalyje. Forumas vyks liepos 11 d. 19 val. erdvėje prie vitražo, atrijuje, III aukšte.
Kokias ambicijas gali sau kelti Lietuva artimiausius penkerius metus?
Žinomi Lietuvos politologai, politikai, ekonomistai, saugumo ir užsienio politikos ekspertai, visuomenininkai pristatys savo vizijas ir diskutuos apie tai, ko Lietuva gali pasiekti per artėjančius penkerius metus? Kokia valstybė norime būti, kokius tikslus sau, kaip šaliai ir visuomenei, keliame? Kas slypi žodžiuose „gerovės valstybė"?
Renginį moderuosiantis žurnalistas Edmundas Jakilaitis tiki, kad politikos forumas taps ne vienkartiniu renginiu, o visus dėl bendro tikslo suburiančia tradicija.
„Prezidentas duoda tam tikrą toną, nubrėžia kryptį, tačiau bet kuriuo atveju jis neveikia vienas. Politikos forumas galėtų būti tam tikra platforma, kurioje kas kažkiek laiko skirtingų sričių profesionalai galėtų dalytis idėjomis, kokiu keliu Lietuva turėtų eiti vienoje ar kitoje srityje. Šis forumas prieš pat inauguraciją yra pirmas bandymas sutelkti įvairiausių sričių specialistus tam, kad išgirstume jų idėjas ir pasiūlymus. Be to, tai yra puiki proga vilniečiams ir miesto svečiams ateiti ir tiesiogiai dalyvauti diskusijoje M. Mažvydo bibliotekoje", - sakė E. Jakilaitis.
Specialioje dviejų valandų trukmės DELFI transliacijoje iš Nacionalinės bibliotekos svarbiausiomis šiuo metu Lietuvai temomis pranešimus skaitys skirtingų sričių specialistai.
Kultūros istorikas, publicistas ir visuomenininkas Darius Kuolys savo pranešime gvildens temą „Visuomenės ir valstybė: kokio santykio ieškome?" Ar galima Lietuvoje sugrąžinti diskusijų kultūrą, ar reikia ją sukurti? Kaip stiprinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą: politinį, visuomeninį, kultūrinį. Kaip stiprinti visuomenės pasitikėjimą ir tikėjimą savo valstybe?
Kaip šiandienos politiką veikia socialiniai tinklai? Kokios siekiame politinės ir bendravimo kultūros Lietuvoje. Diskusijoje šia tema taip pat dalyvaus politikai Gabrielius Landsbergis, Marija Aušrinė Pavilionienė, Tomas Tomilinas ir Vytauto Didžiojo universiteto docentas, žurnalistas Rytis Zemkauskas.
„Užsienio ir saugumo politika: kokia tarptautinė Lietuvos ambicija?" tema įžvalgomis dalysis ir pranešimą skaitys Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas, Politologijos katedros profesorius Šarūnas Liekis.
Apie tai, kaip stiprinti Lietuvos saugumą, gerinti užsienio politiką, kokią kryptį ir strategiją pasirinkti Lietuvai pasaulyje, su kokiais iššūkiais galime susidurti netolimoje ateityje, taip pat diskutuos Andrius Kubilius, Vygaudas Ušackas, Albinas Januška, Kęstutis Girnius ir Margarita Šešelgytė.
Dar vienas Lietuvos politikos forumo pranešėjas - ekonomistas, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis. Jis kalbėdamas apie ekonomiką dalysis žiniomis ir įžvalgomis tema „Kaip šaliai šuoliuojant į priekį nepalikti savų?" Kaip valstybei suderinti investicinės aplinkos gerinimą, investicijų pritraukimą, gerai mokamų darbo vietų kūrimą ir talentų išlaikymą su siekiu mažinti socialinę atskirtį, pajamų nelygybę ir skurdą.
Kitaip tariant - kaip pasiekti gerovės visiems Lietuvos gyventojams, nieko nepaliekant nuošalyje. Ką iš tiesų reiškia gerovės valstybė ir ką turi daryti Lietuva, kad tokia valstybe taptų? Diskusijoje taip pat dalyvaus ekonomistai Romas Lazutka ir Žygimantas Mauricas.
Lietuvos politikos forumas - iniciatyva, kviečianti visus dalyvauti ir teikti idėjas, ko Lietuva galėtų pasiekti skirtingose srityse, jei būtų rastas bendras sutarimas, išsikelti bendri tikslai ir uždaviniai. Ir, žinoma, kokie tie tikslai ir uždaviniai turėtų būti, kad Lietuva taptų klestinčia, saugia ir visiems teisinga gerovės valstybe.
Susitikime viešuose ekspertų, mokslininkų ir politikų debatuose Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir kurkime naujas tradicijas drauge.
Ateikite ar stebėkite tiesiogiai per #DelfiTV

Organizatorius naujienų portalas DELFI

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-07-01 13:55
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Loreta

2020-04-10 03:34

Kokią problemą jūs išgyvenate gyvenime ir jums reikia greito sprendimo, aš jums pasiūlysiu susisiekti su dr. Ajayi. Jis yra savo dievų palaimintas rašytojas, kad padėtų žmonėms susidurti su įvairiomis gyvenimo problemomis. Aš tai dalinuosi kaip savo naudos gavėjas. didžiulė galia, nes jis padėjo man susigrąžinti savo vyrą, kai jis paliko mane ir vaikus, kad būtų su kita moterimi, kuri jį pakerėjo, kad liktų su ja, aš tikrai džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo namo, kaip ir gyvens meilėje ir ramybėje . Kreipkitės į puikų rašybos žinovą šiandien ir daugiau neverksite, nes jis turi rasti jūsų problemos sprendimą. kontaktai „Viber“ ar „WhatsApp“: 2347084887094 arba el. paštas: drajayi1990@gmail.com

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

JJ

2019-07-06 11:50

Ir ką mes ten naujo išgirsime? Tai, ką ir iš dėžutės?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media