2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žiniasklaidos atstovai kviečiami registruotis į tarptautinę konferenciją „Visuomeninė žiniasklaida demokratijai“

2022-11-12
 
Lapkričio 22 d., antradienį, Seimo Konferencijų salėje (III rūmai) nuo 10 val. vyks Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen globojama tarptautinė konferencija „Visuomeninė žiniasklaida demokratijai".
Renginyje bus aptartas visuomeninės žiniasklaidos vaidmuo krizės akivaizdoje ir kaip apsaugoti šį svarbų vaidmenį demokratijai ateityje. Konferencijos metu savo patirtimis ir mintimis apie tai, kaip išlaikyti nepriklausomumą bei patenkinti vis labiau susiskaldžiusios visuomenės poreikius dalysis BBC, RTBF (Belgija), RTVSLO (Slovėnijos), Ukrainos transliuotojo UA:PBC ir kt. žiniasklaidos priemonių vadovai ir žurnalistai, Europos transliuotojų sąjungos EBU, ESBO, Europos žurnalistų federacijos, Europos Komisijos ir daugelio kitų organizacijų atstovai.
Iki lapkričio 14 d. konferencijos organizatoriai maloniai prašo registruotis užpildant ANKETĄ ir patvirtinant dalyvavimą vietoje arba per nuotolį. Žiniasklaidos atstovai, kurie neturi ilgalaikės akreditacijos dirbti Seime, dėl vienos dienos leidimo prašomi kreiptis el. p. monika.kutkaityte@lrs.lt, tel. (8 5) 239 6666.
Renginio metu komentarus žurnalistams bus apsiruošę teikti:
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė,
Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, LRT generalinė direktorė,
Noelis Kuranas (Noel Curran), Europos transliuotojų sąjungos generalinis direktorius,
Patrikas Peninksas (Patrick Penninckx), Europos Tarybos Informacinės visuomenės departamento vadovas.
Dėl interviu su Seimo Pirmininke prašome iš anksto pranešti el. p. monika.kutkaityte@lrs.lt, tel. (8 5) 239 6666. Dėl interviu su LRT, EBU ir Europos Tarybos atstovais prašome iš anksto pranešti LRT Tarptautinių ryšių atstovams el. paštu inter@lrt.lt arba tel. 00 370 612 611 71.
Tarptautinę konferenciją organizuoja Europos Taryba ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU), bendradarbiaudama su LRT. Renginys bus transliuojamas tarptautinės konferencijos interneto svetainėje, Seimo „YouTube" paskyroje „Atviras Seimas" lietuvių ir anglų kalbomis.
Daugiau informacijos:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja
Rūta Mensonaitė
Mob. 8 612 49 954, el. p. ruta.mensonaite@lrs.lt
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja
Monika Kutkaitytė
Tel. (8 5) 239 6666, el. p. monika.kutkaityte@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-11-12 12:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media