2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Ministrus it kojines keisdamas S. Skvernelis parodo, kad „profesionalų“ Vyriausybė nepasiteisino

2018-12-03
 
Saulius Skvernelis

Saulius Skvernelis

Dovilė Mardosienė

 

Vienu ypu keisdamas net tris ministrus - Aplinkos, Kultūros ir Švietimo ir mokslo - Premjeras pripažįsta, kad „profesionalų" Vyriausybės modelis - nepasiteisino. Šiuo savo žingsniu jis net ir nenorėdamas patvirtina, kad opozicija iš esmės buvo teisi anksčiau kritikuodama ministrus ir jų sprendimus. 
„Buvo inicijuota interpeliacija Aplinkos ministrui K. Navickui, nuolat pirštu badėme Kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonnson neveiklumą, vykdomos švietimo reformos apskritai yra nesuvokiamos. Šis ne itin profesionalios „profesionalų" Vyriausybės modelis nepasiteisino. Ministerijoms vadovaujantys žmonės galbūt ir yra savo sričių specialistai, tačiau neturintys jokios politinės patirties. „Valstiečiai" juos pervažiavo savo buldozeriu kai tik jie tapo nebenaudingi", - trijų ministrų keitimą vertina Liberalų sąjūdžio pirmininkas ir frakcijos seniūnas Seime Eugenijus Gentvilas.
Keisdamas ministrus premjeras S. Skvernelis atsisako pripažinti, kad įgyvendinamos reformos yra prastos ir iki galo neišgrynintos. Netgi atvirkščiai - jis gina reformas ir kritikuoja ministrus, kurie jas įgyvendina. 
„Švietimo reforma, mokytojų etatinis apmokėjimas, aukštųjų mokyklų reforma, urėdijų reforma - ar premjeras nejaučia, kad pats laikas jam pačiam prisiimti atsakomybę už neefektyvius ir net chaotiškus pokyčius. Dar vienas atsistatydinęs ministras ir ši Vyriausybė grius", - akcentuoja E. Gentvilas.
S. Skvernelis yra apsižodžiavęs su šalies Prezidente. Jis taip pat pareiškė, kad pasitiki bei neabejoja skandalingai apie Lietuvoje veikiančius Švedijos kapitalo bankus pasisakiusio Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno reputacija.
„Savo frazėmis dėl S. Jakeliūno ir D. Grybauskaitės Vyriausybės vadovas pereina į atvirą konfrontaciją su Prezidente. Atrodo, kad jis nori pakartoti su reformatoriaus aureole vykdytą demaršą, kuomet atsistatydino iš Vidaus reikalų ministro posto", - neabejoja E. Gentvilas.

 

 


Daugiau informacijos:
Tel. nr.: +370 674 87885
El. paštas: dovile@liberalai.lt 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-03 13:57
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Taip

2018-12-04 11:25

Ministrai pabiro kaip lapai rudenį....

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Aldona

2018-12-03 16:15

Atrodo Dievas yra ir nubaudė kultūros ministrę, kuri atrodo nutarė suignoruoti žurnalistų suvažiavimą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Laima

2018-12-03 16:08

Įdomu kuo visa tai baigsis....

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media