2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Pirmajame darbo grupės posėdyje pradėta diskusija dėl galimybės atverti Registrų centro duomenis žurnalistams

2021-01-23
 
Sausio 21 d. įvyko pirmasis nuotolinis Seimo valdybos sprendimu sudarytos darbo grupės posėdis dėl Visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIIP-2675. Projekto Nr. XIIIP-2675 tikslas - sudaryti sąlygas žurnalistams laisvai ir nevaržomai viešojo intereso tikslais gauti duomenis iš registrų ir valstybės informacinių sistemų, taip užtikrinant visuomenės teisę gauti informaciją.
Darbo grupės vadovas Vytautas Kernagis atkreipė dėmesį, kad „koalicinėje šios Vyriausybės sutartyje numatyta, kad žurnalistams turi būti nemokamai atverti valstybės valdomi duomenys. Todėl pagrindinis šios darbo grupės tikslas - rasti sprendimą, kaip ir kokius valstybės valdomus duomenis galime ir turime atverti; kokia apimtimi, kam ir kokiais įrankiais remiantis žurnalistai galės gauti prieigą. Tai pagrindiniai klausimai, kuriems reikia rasti atsakymus šiame ir būsimuose darbo grupės posėdžiuose". 
Darbo grupė išklausė Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, Registrų centro, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir suinteresuotų žiniasklaidos rinkos atstovų nuomones.
Sausio 27 d. numatomas kitas darbo grupės posėdis, kuriame ketinama pratęsti diskusiją platesnės duomenų imties klausimu, t. y. kokie duomenys gali būti pagrįstai viešo intereso principu teikiami žurnalistams.
Daugiau informacijos:
Kultūros komiteto biuro patarėja Giedrė Lukošiūnienė,
tel. (8 5) 239 6984, el. p. giedre.lukosiuniene@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-02-02 11:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media