2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Liberalai aiškinsis, kokie Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai yra reikalingi“

2021-10-09
 
Eugenijus Gentvilas

Eugenijus Gentvilas

Liberalų sąjūdžio frakcija, reaguodama į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) ketvirtadienį priimtą sprendimą, kad naujienų portalas „Atvira Klaipėda", dar 2019 m. paviešinęs straipsnį apie viešųjų pirkimų konkurso laimėtojus ir atskleidęs giminystės ryšius, pažeidė Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR), inicijuos diskusijas su Žurnalistų sąjunga, teisininkais ir advokatais, siekiant išsiaiškinti, kokie Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai yra reikalingi.
Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas LVAT sprendimo neskuba kritikuoti. Tačiau pabrėžia, kad liberalai imasi iniciatyvos, siekiant išsiaiškinti, kaip būtų galima pagerinti esamą reguliavimą, išsaugant visuomenės teisę žinoti. „Frakcija aiškinsis, kokie reikalingi pakeitimai, kad išliktų visuomenės teisė žinoti. Mes negalime inicijuoti BDAR keitimo, tačiau galbūt reikia sąvokos praplėtimo, kas yra viešasis asmuo", - sakė E. Gentvilas.
Liberalai ketina inicijuoti diskusijas su Žurnalistų sąjunga, teisininkais ir advokatais, siekiant priimti reikiamus sprendimus.

 

Daugiau informacijos:
Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas
Eugenijus Gentvilas
Mob. 8 698 42 794, el. p. eugenijus.gentvilas@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-10-13 11:28
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Nemokami Filmai online

2022-02-03 18:11

Žurnalistų sąjunga, teisininkais ir advokatais, siekiant išsiaiškinti, kokie Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai yra reikalingi.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media