2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Ieva Pakarklytė: „Laisvės frakcija siekia mažinti propagandinių televizijos kanalų transliavimą Lietuvos pasienyje“

2022-05-06
 
Ieva Pakarklytė

Ieva Pakarklytė

Seimo Laisvės frakcijos nariai Ieva Pakarklytė ir Tomas Vytautas Raskevičius oficialiu raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos susisiekimo, kultūros, krašto apsaugos bei finansų ministerijas, atkreipdami dėmesį į Lietuvos pasienio rajonuose susidariusią situaciją. Čia dauguma Lietuvos gyventojų vis dar mato karo propagandą skleidžiančius ir Lietuvos nacionaliniam saugumui grėsmę keliančius televizijos kanalus. Seimo nariai ragina atsakingas ministerijas šią problemą spręsti.
„Matome, kad Lietuvos pasienio rajonuose yra susiklosčiusi išskirtinė situacija. Dauguma čia gyvenančių žmonių prioritetą teikia rusiškiems ir baltarusiškiems televizijos kanalams ir savo televizijos antenas yra nukreipę Rusijos ir Baltarusijos link. Tai reiškia, kad pasienio gyventojai patenka į priešišką informacinę erdvę, kurioje skleidžiama informacija neatitinka tikrovės", - sako kreipimosi iniciatorė I. Pakarklytė.
Anot kreipimosi autorių, susiklosčiusi situacija ne tik kelia realią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, bet ir trukdo svarbios informacijos perdavimą pasienio rajonų gyventojams. Matydami rusiškus ir baltarusiškus, o ne lietuviškus televizijos kanalus, pasienio gyventojai, esant poreikiui, neišgirstų ekstremalių situacijų ir kitų svarbių pranešimų. Taip pat ši situacija didina Lietuvos pasienio gyventojų socialinę atskirtį.
Kreipimosi rašte I. Pakarklytė ir T. V. Raskevičius nurodo, kad Lietuvos pasienio teritorijose būtina stiprinti lietuviškų televizijos programų rodymą ir pateikia galimus problemos sprendimo būdus.
„Pirma, svarstytinas naujo televizijos pasienio tinklo sukūrimas. Nauju televizijos tinklu būtų siekiama maksimaliai padengti kaimyninių šalių teritorijas. Antra, siūlytina Lietuvos pasienio teritorijų gyventojams įrengti antrą televizijos anteną, priimančią lietuviškas televizijos programas", - rašoma kreipimesi.
„Rusijai pradėjus plataus masto karą prieš Ukrainą, propagandinių kanalų transliavimas Lietuvoje buvo uždraustas. Todėl privalome užtikrinti, kad šis sprendimas veiktų be spragų ir priešo melaginga informacija nesklistų visoje Lietuvos teritorijoje", - sako I. Pakarklytė.
Daugiau informacijos:
Agnė Vidugirytė
Seimo Laisvės frakcijos atstovė spaudai
Mob. 8 646 79 450
El. p. agne.vidugiryte@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-19 14:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media