2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: LRTK vertino paskleistą informaciją rusų kalba retransliuojamose programose

2019-01-24
 
2019 m. sausio 23 d. pasitarime Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau - LRTK) svarstė klausimą dėl rusų kalba Lietuvoje retransliuojamos Rusijos Federacijos jurisdikcijai priklausančios televizijos programos „Rossija 24" ir vaizdo keitimosi platformos „YouTube" paskyroje „Rossija 1" žinių laidose paskleistos šmeižikiškos ir mirusiųjų atminimą žeminančios informacijos apie Lietuvos ir Latvijos partizanus.
Dėl draudžiamos informacijos platinimo LRTK kreipsis į vaizdo keitimosi platformą „YouTube", kad ši informacija būtų pašalinta, o dėl televizijos programoje „Rossija 24" paskleistos draudžiamos informacijos pradės tyrimą.
Artimiausiame posėdyje LRTK taip pat planuoja svarstyti klausimą dėl Latvijos jurisdikcijai priklausančio transliuotojo „Pirmais Baltijas Kanals" SIA televizijos programoje „Pirmais Baltijas Kanals Lietuva" 2019 m. sausio 14 d. transliuotoje programoje „Laikas" transliuoto reportažo apie 2019 m. sausio 13 d. Lietuvos Respublikos Seime vykusį Laisvės gynėjų dienos minėjimą, kuriame galimai buvo paskleista dezinformacija, melaginga, šmeižianti ir žeminanti žmogaus garbę ir orumą informacija.
Į šį posėdį LRTK planuoja pasikviesti minėto transliuotojo atstovą pasiaiškinti dėl galimo pažeidimo ir spręs klausimą dėl tyrimo pradėjimo.
Juliana Dunovska, 
Lietuvos radijo ir televizijos komisija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-24 11:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media