2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Liberalų frakcijos pranešimas: „Knygoje „Pranešėjas ir prezidentas“ iškelti klausimai neliks be Seimo dėmesio“

2023-03-07
 
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija sutarė, kad Seimas privalo reaguoti į žurnalistų Birutės Davidonytės ir Dovydo Pancerovo politinės publicistikos knygoje „Pranešėjas ir prezidentas"  iškeltus faktus apie galimą piktnaudžiavimą Valstybės saugumo departamente ir slaptos informacijos apie Lietuvos piliečius rinkimo pagrįstumą.
Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo teigimu, liberalai yra atviri taikyti įvairius instrumentus, tarp jų - parlamentinio tyrimo komisiją.
„Šios istorijos negalime palikti be dėmesio. Seimas privalo nustatyti, ar Lietuvoje sekant ir tikrinant paprastus piliečius nėra pažeidžiamos jų žmogaus teisės, o jeigu landos piktnaudžiauti žvalgybine informacija iš tikrųjų egzistuoja, mūsų pareiga užkirsti tam kelią tobulinant įstatymus", - sako E. Gentvilas.
Žurnalistų parengtoje knygoje atskleidžiamoms aplinkybėms tikrinti ir Valstybės saugumo departamento veiklos procesams tobulinti frakcija sutinka taikyti įvairius parlamentinius instrumentus: kviesti Valstybės saugumo departamento vadovą į Seimą pasiaiškinti, nurodyti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui grįžti prie knygoje įvardijamų aplinkybių, keisti žvalgybą Lietuvoje reguliuojančius įstatymus, taip pat burti parlamentinio tyrimo komisiją.
Kontaktinis asmuo:
Marijus Gailius
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas spaudai
Tel. (8 5) 239 6357, mob. 8 612 66 533
El. p. marijus.gailius@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-03-07 12:46
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Nusivylęs skaitytojas

2023-03-31 15:41

Kaip tokias knygas žmonės ir sugeba išleisti? Mačiau prekybos centre- viršeliai ploni, jau apdraskyti, nes kai kas vartalioja, skaitinėja. Popierius šiurkštus, nemalonu tokią knygą skaityti. Nejaugi nesugebama išleisti normalių, kietais viršeliais knygų?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media