2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: „Iki“, „Rimi“ ir Lietuvos paštas iš prekybos išima „Respublikos“ ir „Vakaro žinių“ leidinius

2022-03-01
 
Dėl neigiamų reakcijų iš klientų, kurias sukėlė šių leidinių teikiama informacija apie karą Ukrainoje, prekybos tinklai „Iki" ir „Rimi" bei Lietuvos paštas iš prekybos išima „Respublikos" ir „Vakaro žinių" leidinius.
„Atsisakėme „Respublikos" ir „Vakaro žinių" leidinių. Priežastis - sulaukėme labai daug neigiamų reakcijų bei komentarų iš savo klientų", - 15min komentavo „Iki" prekybos tinklo atstovė spaudai Vaida Budrienė. - Leidinių parduotuvėse turėtų nelikti jau nuo pirmadienio.
Taip pat pasielgti nusprendė ir „Rimi".
„Nusprendėme išimti „Respublikos" ir „Vakaro žinių" leidinius iš mūsų prekybos", - 15min informavo prekybos tinklo „Rimi Lietuva" atstovė Gabrielė Šerėnienė.
Ernesta Dapkienė, „Maximos" Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė komentavo lakoniškai.
„Žinoma, jei atsakingos mūsų šalies institucijos priimtų sprendimus dėl konkrečių leidinių, juos vykdytume, kaip ir iki šiol vykdėme bei toliau vykdome visus oficialių Lietuvos institucijų nurodymus", - 15min sakė ji.
„Informuoju, kad „Respublikos" leidinių asortimente neturime", - 15min komentavo „Lidl Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.
Lietuvos paštas taip pat stabdo prekybą „Respublikos" leidiniais nuo kovo 1 d. Nuo minimos datos laikraščių „Respublika" ir „Vakaro žinios" nebebus galima įsigyti nei pašto skyriuose, nei pas laiškininkus. Dėl šių leidinių prenumeratos sprendimų bus ieškoma kartu su atsakingomis institucijomis.
„Žiniasklaidos žodis yra itin galingas ir paveikus. Atsižvelgdami į klientų atsiliepimus dėl netinkamo informacijos pateikimo šiuo jautriu ir sudėtingu laiku negalime likti abejingi, todėl priėmėme sprendimą iš prekybos išimti „Respublikos" leidinius. Šiuo žingsniu jungiamės prie raginimo visiems veikti atsakingai", - sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.
Praėjusią savaitę Lietuvos paštas pranešė sustabdęs prekybą ir rusiškais bei baltarusiškais leidiniais, jų platinimą visoje šalies teritorijoje. Taip pat iš pašto skyrių prekybos išimtos visos rusiškos ir baltarusiškos prekės.
„Respublikos" leidinius sukritikavo ir Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. „Pažiūrėjau kelis kartus tai, ką rašė Respublikos interneto svetainė apie Rusijos agresiją ir pradėtą karą Ukrainoje. Esu dirbęs tame leidinyje. Ir kažkada palikau jį būtent dėl tokios veiklos - nepadorios ir niekingos. Todėl vieša gėda šiandien yra didžiausia bausmė leidiniui, jo leidėjui ir jo žurnalistams, kurie kažkada garsėjo kova už tiesą. Ir tie, kas turi nors kiek savigarbos tame leidinyje, jį paliks artimiausiu metu. Tai bus teisingiausia reakcija ir žingsnis, skirtas pagerbti laisvę", - feisbuke rašė jis.
Iš 15min
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-03-01 09:31
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

tai

2022-03-13 18:58

Nešvankus satrapų susidorojimas su laisvu žodžiu, "žurnalistams" bailiai tylint

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

manau

2022-03-11 17:42

Tokiais pat melagingais pretekstais šalinama "Respublika", kaip melagingos ir Putino nurodytos Ukrainos užpuolimo dėl "nacizmo" ir "banderizmo" priežastys

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Kas atsitiko?

2022-03-10 21:53

Taip lengvai laidojama žodžio laisvė?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Erika Rakauskienė

2022-03-05 08:44

Pritariu.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media