2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Dainius Ručinskas: Seimas ketina uždrausti loti šunims ir kniaukti katėms

2018-08-17
 
Dainius Ručinskas,
LŽS narys
Šios sudėties Lietuvos Seimas mėgsta imtis netikėtų sprendimų. Jau užregistruota įstatymo pataisa, kuri numato tildyti lojančius šunis ir kniaukiančias kates. Numatoma, kad už ilgesnį nei 10 minučių lojimą šuns šeimininkui grės bauda iki 300 eurų.
Kaip sakė pataisą įregistravęs Seimo narys Petras Čimbaras, nuo šiol visi šunys turėtų būti tylūs. Triukšmo įstatymo pakeitimuose numatoma, kad jei nuo 7 ryto iki 22 vakaro šuo ar katė los arba kniauks nepertraukiamai ilgiau nei dešimt minučių, o naktimis ilgiau nei penkias minutes, šeimininkui grės baudos. Jei šuo retkarčiais nutiltų, bet per tris valandas lotų ilgiau nei pusvalandį, taip pat gali tekti mokėti baudą.
"Dešimt minučių loti šuniui - ilgas laikas. Arba jis yra nesveikas, arba kankinamas, nemaitinamas. Tokiu atveju užfiksuojamas veiksmas - žmogus kreiptųsi į policiją, kad būtų pradėtas tyrimas. Šiuo metu niekas negali padaryti, nes teisiniai aktai nereglamentuoja šunų ir kačių triukšmo lygio"- teigia pataisą įregistravęs Seimo narys P. Čimbaras.
Kauno viešosios tvarkos skyriaus specialistė Nijolė Lapinskienė sako, kad žmonės problemas sprendžia įvairiai - vieni veda gyvūnus į socializacijos kursus arba į dresavimo skyrius, kad išmoktų būti vienas namuose, kiti perka specialius antkaklius. Jie dedami ant kaklo ir skleidžia impulsus, tad taip užkertamas kelias lojimui.
Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos vadovė Jurgita Gustaitienė tikina, kad šeimininkai turėtų mokyti savo gyvūnus tinkamo elgesio, tačiau abejoja, ar naujasis įstatymas netaps kaimynų tarpusavio santykių suvedinėjimu.
Beje, šio įstatymo pataisos lies ir triukšmaujančius gyventojus. Baudos sieks nuo 20 iki 300 eurų.
Pasak P. Čimbaro, tai palengvintų darbą policijai ir būtų prevencija pačiam triukšmui. Jei dabar pro langą dainuosiu ir tai darysiu ilgiau nei dešimt minučių, užfiksavus ir pranešus policijai, pradžiai būtų išrašoma 20 eurų "premija".
Seimo nariai įstatymo turėtų imtis rudens sesijoje. Tad drėbėkite lojantys šunys ir kniaukinčios katės!
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-08-17 12:49
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

ass

2019-01-21 18:19

saunu seniai reikejo taip daryti...pas mus nebe zmones vadovauja o sunys ir kates...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gediminas

2018-08-27 12:25

Vargšai valstiečiai seimūnai - jie neturi ką veikti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media