2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Agnė Širinskienė dėl žurnalistės R. Miliūtės komentarų socialiniuose tinkluose kreipėsi į LRT etikos kontrolierių

2023-04-25
 
Agnė Širinskienė

Agnė Širinskienė

Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į LRT etikos kontrolierių prašydama įvertinti LRT žurnalistės R. Miliūtės pasisakymus socialiniuose tinkluose. Kreipimasis į LRT etikos kontrolierių išsiųstas po to, kai LRT etikos kontrolierius ir LRT taryba priėmė sprendimą cenzūruoti LRT žurnalisto V. Savukyno pasisakymą socialiniuose tinkluose, kuriame jis kritikavo teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos elgesį, ir taip suformavo precedentą, kai LRT žurnalistui yra draudžiama socialiniuose tinkluose reikšti savo nuomonę ir kritikuoti valdžią.
„Per šių metų vasario - balandžio mėnesius LRT žurnalistė R. Miliūtė paskelbė daugiau kaip 40 įrašų savo socialinio tinklo facebook paskyroje, kuriuose kritikavo opozicijai priklausančius politikus, dažnai - nevengdama ironijos, neargumentuotų teiginių jų atžvilgiu, neslėpdama savo politinių preferencijų. Per tą patį laikotarpį R. Miliūtės paskyroje nebuvo paskelbtas nė vienas įrašas, kuriame būtų bent kažkiek kritikuojami valdantieji. Tad, jei LRT etikos kontrolierius bei taryba reagavo į vieną vienintelį žurnalisto V. Savukyno įrašą, kuriame jis argumentuotai ir be patyčių išreiškė savo nuomonę, ir V. Savukynui nurodė šį postą ištrinti, labai įdomu, kaip tie patys etikos sargai reaguos į daugiau kaip 40 R. Miliūtės šališkų įrašų, kurie daliai žmonių sudaro stiprų įspūdį, kad LRT tapo valdančiųjų propagandos ruporu. O tai kenkia LRT, kaip nacionalinio transliuotojo, išlaikomo mokesčių mokėtojų lėšomis, įvaizdžiui", - sako Seimo narė A. Širinskienė.
Seimo narė A. Širinskienė kreipimesi į LRT etikos kontrolierių prašo, remiantis LRT etikos kodeksu, įvertinti R. Miliūtės vasario - balandžio mėnesiais paskelbtus facebook įrašus ir­ pripažinti, kad žurnalistė R. Miliūtė pažeidė LRT etikos kodekso reikalavimus, taikomus žurnalistų pasisakymų socialiniuose tinkluose nešališkumui užtikrinti, taip pat įpareigoti R. Miliūtę pašalinti šiuos įrašus iš jos paskyros socialiniame tinkle facebook.
Daugiau informacijos:
Seimo narė Agnė Širinskienė
El. p.agne.sirinskiene@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-25 09:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media