2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Tadas Simanavičius: Toks gyvenimas, kurį verta suprasti ir pamilti

2020-10-21
 
Mano rankose dar spaustuvės dažais kvepianti mūsų „Trijų žvaigždučių" leidyklos išleista Tado Simanavičiaus knyga „Toks gyvenimas".
Gyvenimas prasideda nuo pirmo žingsnio, nuo pirmo ištarto žodžio. Ir kūrybinis gyvenimas prasideda nuo pirmo žingsnio - pirmo noro užrašyti savo širdyje gimusios minties, nuo pirmo tos minties pavertimo eilėmis, nuo pirmo kitiems pareikšto įsitikinimo - būsiu rašytojas, poetas, būsiu kūrėjas.
Labai svarbu, kad tuo metu, kai žmogus išdrįsta tai pareikšti, šalia jo būtų kažkas, kas jį suprastų, paremtų, paskatintų. Kitaip pasakius, padėtų įpūsti tą kūrybinę ugnelę, kuri be tos pagalbos gali užgęsti. 
Perskaitęs Tado atsiųstą kūrybą, prisiminiau savo paties kūrybinę pradžią, kai pirmą kartą pamatęs išspausdintus kelis savo sakinukus respublikiniame žurnale, taip užsidegiau kūrybiniu noru rašyti, dalintis savo mintimis, kad tai tapo visu mano gyvenimo tikslu. Gal ir Tadui pasiseks žengti toliau kūrybiniu keliu. Palinkėkime jam sėkmės.
Tadas Simanavičius rašo paprastai, jautriai, tas jautrumas ir yra prasmingas skaitytojui. Autoriaus eilės skatina skaitytoją susimąstyti, palieka jam pačiam pratęsti perskaitytas mintis, pajusti savo paties lemtį ir būtį.
Eilėraštyje „Gyvenimas" jis rašo:
Nenusigręžk nuo praeities likimo,
tikėk savimi, tikėk viskuo kas tikra,
tiktai atmink ir niekad neužmirški,
ką šiam gyvenime prarasti tu gali. 
Tikiu, kad Tado Simanavičiaus kūryba ras atgarsį visų skaitytojų širdyse, kad jis bus suprastas ir paskatintas savo artimųjų, draugų, kurių ratas tik plėsis, tuo pačiu ne tik skaidrins Tado pasaulį, bet įkvėps ir kitiems jautrumo, gyvenimo grožio pajautos.
 
Jeronimas Laucius,
rašytojas, „Žvaigždutės" žurnalo vyriausiasis redaktorius

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-21 12:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media