2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Susitikimas su radijo žurnalistu ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi bei iliustratore Reda Tomingas

2019-09-21
 
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje rugsėjo 26 d.18 val. vyks knygelių „Bebriukų metai", „Voveriuko metai" ir „Gandriuko metai" pristatymas. Apie knygų rašymą ir nuotykius gamtoje papasakos vaikų ir suaugusiųjų mylimas rašytojas, šių trijų knygelių autorius Selemonas Paltanavičius. Po susitikimo su autoriumi knygos iliustratorė ir gamtos mylėtoja Reda Tomingas pakvies vaikus į smagias dirbtuvėles.
Kviečiame susipažinti su Selemono Paltanavičiaus pažintinių knygelių seriją 4-8 metų vaikams:
„Voveriuko metai"
Knyga žaismingai supažindina vaikus su dažnu Europos miškų ir parkų gyvūnu - voveriuku, o per jį padeda pažinti gamtą skirtingais metų laikais. Vaikai sužino, kaip gyvena voveriukas ir kiti miško gyvūnai nuo pavasario iki žiemos, kas vyksta gamtoje, kaip gyvūnai įsirengia būstą, kaip keičiasi jų kailis, kuo minta, kaip kaupia atsargas ir t. t. Voveriuką visur lydi ir savo pastebėjimais dalijasi smalsioji varna. Kiekvieną metų laiką knygoje papildo „varnos dienoraštis" - nuotraukų atvartas, kuris padeda susipažinti su gyvūnais ir gyvąja gamta.
„Gandriuko metai"
Gandrų šeimos gyvenimas knygoje regimas iš arti: kaip jie augina jauniklius, kas jų draugai ir priešai, kaip gandrai sutaria su žmonėmis, kuo minta ir kaip ruošiasi skrydžiui į pietus. Kur jie skrenda žiemoti ir kas tuo metu vyksta jų lizde. Išskridęs gandras į „namus" siunčia „laiškus", kuriuose pasakoja apie gyvenimą šiltuose kraštuose. Gandriuką stebi ir kelionėse lydi smalsioji varna.
„Bebriuko metai"
iukų metai"Bebrų šeima labai draugiška, jie viską daro kartu: tvenkia upelius, graužia medžius ir stato sau būstą, kaupia maisto atsargas žiemai. Bebravietėje jie įsikuria ilgam, o paaugę vaikai iškeliauja statyti savo namų ir tęsti bebrų dinastijos. Pažink bebrų pasaulį, sužinok, ką jie veikia žiemą po ledu ir kaip apsaugo savo namus.

Organizatoriai leidykla „Alma littera" ir Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-29 11:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media