2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Pristatomas albumas „Šiuolaikinė Lietuvos kurortų architektūra”

2014-06-18
 
 

Kūrybinių industrijų parkas „Architektūros centras" vasarą pradėjo su dienos šviesą išvydusiu fotografijų albumu „Šiuolaikinė Lietuvos kurortų architektūra" (www.kurortuarchitektura.lt). 2014 m. birželio 20 d., penktadienį, 18.00 val. Lietuvos architektų sąjungoje (II aukštas, Kalvarijų g. 1, Vilnius) vyks leidinio pristatymas ir pokalbis. Dalyvaus albumo sudarytoja Aida Štelbienė, architektūros profesorius Algimantas Mačiulis, architektai Asta ir Gintaras Prikockiai.

Lietuvos architektūroje per kelis šimtmečius susiklostė savita šalies kurortų architektūros tradicija, turinti originalius bruožus, pastebimai besiskiriančius nuo kitų miestų architektūros. 168 puslapių albumu siekiama atskleisti, kad šalies kurortai gali pasigirti ne tik įstabia gamta, bet ir patrauklia šiuolaikine architektūra, lygia greta stojančia šalia drožiniais puoštų medinių vilų ar konceptualių sovietmečio pastatų.

Žymus fotomenininkas, ilgametis architektūros fiksuotojas Raimondas Urbakavičius įamžino 30 objektų, stovinčių vakarų ir pietų Lietuvos kurortuose: Neringoje, Palangoje, Druskininkuose ir Birštone. Iš virš 240 nuotraukų šalies kurortų architektūra matyti kaip turinti savitą charakterį, neretai persipynusi su giliomis vietos tradicijomis. Džiugu, kad šią turtingą, įdomią šalies architektūros dalį fotografijos kalba jau galime pristatyti ir popierinės knygos formatu.

Albumą sudarė Aida Štelbienė, redagavo Rita Malikėnienė, dizainą kūrė Kontis Šatūnas.

Albumo leidybą parėmė LR kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos architektų sąjunga, privatūs rėmėjai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-18 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media