2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Karo aviacijos švenčių apybraižų knygos „Kilkime“ sutiktuvės Istorinėje Prezidentūroje

2014-10-07
 
 

Spalio 9 d. 17 val. Istorinėje Prezidentūroje (Kaune) knygos „Kilkime" autorius Gintautas Deksnys ir žurnalo „Aviacijos pasaulis" redakcija besidominčius aviacijos istorija kviečia į knygos sutiktuves.

Lietuva jau daugiau kaip 10 metų yra NATO narė, bet ir šiandien svarbu atsigręžti į savo istoriją, prisiminti karo aviacijos ištakas.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių vyriausiasis specialistas Gintautas Deksnys į vieną leidinį sutalpino Lietuvos karo aviacijos švenčių apybraižas. 140 puslapių knygoje - 50 iliustracijų. Knyga iliustruota nuotraukomis iš Lietuvos aviacijos muziejaus ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus fondų, fotografų Rimanto Žiemio bei puskarininkio Alvydo Tamošiūno asmeninių rinkinių.

 

Nematoma ir matoma švenčių pusės

 

Autorius, pasitelkęs tikrus faktus, nuosekliai papasakojo apie 1920-1940 m. karo aviacijos šventes - ir apie užkulisius, ir apie gerai matomus (ir girdimus lėktuvų variklių ūžesiu) reginius publikai. Knygos pabaigoje pasakojama apie keletą dabartinių aviacijos švenčių.

Knygos autorius yra daugelio pastarųjų dešimtmečių nepriklausomos Lietuvos karo aviacijos švenčių, įvairių iškilmingų ir nedidelių renginių scenarijų kūrėjas bei realizuotojas.

„Didžiąją gyvenimo dalį paskyriau Lietuvos karinei aviacijai ir jos populiarinimui visais galimais būdais, įskaitant ir aviacijos šventes", - sako G. Deksnys.

 

Dėmesys aviacijai

 

Knyga „Kilkime" išleidžiama antrą kartą. Pirmą kartą dienos šviesą ji išvydo 2009 m. nedideliu 200 egzempliorių tiražu. Žurnalo „Aviacijos pasaulis" redakcija sumanė knygos leidimą pakartoti didesniu - 1000 egzеmpliorių tiražu.

„Knygos turinys - itin vertingas, ypač šių dienų politikos fone. Dėmesys aviacijai yra nepamatuotai per mažas, todėl knyga turi plačiau pasklisti ir atlikti savąją misiją. Tikiuosi, karo aviacijos švenčių apybraižos patiks ne tik aviacijos gerbėjams, bet ir smalsesniems moksleiviams, pedagogams, istorikams, politikams ir, žinoma, žiniasklaidos atstovams", - sakė žurnalo „Aviacijos pasaulis" vyr. redaktorė Vilma Jankienė.

 

Knygos sutiktuvių dalyviai

 

Knygos sutiktuvėse dalyvaus autorius, leidėjai, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Karinių oro pajėgų vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Vidas Ambultas, Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas, Civilinės aviacijos administracijos l. e. direktoriaus pareigas Joris Gintilas, S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas, Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Remigijus Jankauskas.

Kviečiame visus apsilankyti - renginys nemokamas. Bus galima įsigyti knygų „Kilkime".

Informaciją parengė žurnalas „Aviacijos pasaulis".

Dėkojame, kad sekate aviacinius įvykius.

Pagarbiai,

Vilma Jankienė

Žurnalo ‘Aviacijos pasaulis' vyr. redaktorė

A.Goštauto g. 8-108, Vilnius LT-01108

Tel. +370 5 2122002

Mob. tel. +370 616 19201

vilma@aviacijospasaulis.lt

www.aviacijospasaulis.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-07 10:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media