2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Karo aviacijos švenčių apybraižų knygos „Kilkime“ sutiktuvės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje

2014-11-03
 
 

Lapkričio 5 d. 17.30 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) knygos „Kilkime" autorius Gintautas Deksnys ir žurnalo „Aviacijos pasaulis" redakcija besidominčius aviacijos istorija kviečia į knygos sutiktuves.

Lietuva jau daugiau kaip 10 metų yra NATO narė, bet ir šiandien svarbu atsigręžti į savo istoriją, prisiminti karo aviacijos ištakas.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių vyriausiasis specialistas Gintautas Deksnys į vieną leidinį sutalpino Lietuvos karo aviacijos švenčių apybraižas. 140 puslapių knygoje - 50 iliustracijų. Knyga iliustruota nuotraukomis iš Lietuvos aviacijos muziejaus ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus fondų, fotografų Rimanto Žiemio bei puskarininkio Alvydo Tamošiūno asmeninių rinkinių.

Knyga „Kilkime" išleidžiama antrą kartą. Pirmą kartą dienos šviesą ji išvydo 2009 m. nedideliu 200 egzempliorių tiražu. Žurnalo „Aviacijos pasaulis" redakcija sumanė knygos leidimą pakartoti didesniu - 1000 egzеmpliorių tiražu.

„Knygos turinys - itin vertingas, ypač šių dienų politikos fone. Dėmesys aviacijai yra nepamatuotai per mažas, todėl knyga turi plačiau pasklisti ir atlikti savąją misiją. Tikiuosi, karo aviacijos švenčių apybraižos patiks ne tik aviacijos gerbėjams, bet ir smalsesniems moksleiviams, pedagogams, istorikams, politikams ir, žinoma, žiniasklaidos atstovams", - sakė žurnalo „Aviacijos pasaulis" vyr. redaktorė Vilma Jankienė.

Kviečiame visus apsilankyti - renginys nemokamas. Bus galima įsigyti knygų „Kilkime".

 

Pagarbiai,

Vilma Jankienė

Žurnalo ‘Aviacijos pasaulis' vyr. redaktorė

A.Goštauto g. 8-108, Vilnius LT-01108

Tel. +370 5 2122002

Mob. tel. +370 616 19201

vilma@aviacijospasaulis.lt

www.aviacijospasaulis.lt

www.apkrautuvele.lt

TAVO RANKOSE DANGUS

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-03 13:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media