2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Paskelbti Antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso prizininkai

2015-02-23
 
 

Paskutinę „Knygų mugės" dieną į gyvą susitikimą kvietė paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus" steigėjai Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis. Taip darsyk pristatyta švietėjiška veikla ir įvardinti Antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laimėtojai, kurie oficialiai bus apdovanoti kovo 11-tąją, Naisiuose.

Pirma vieta ir 10 tūkst. litų premija atiteko Aidui Jurašiui ir jo kūriniui „Akmenų pasakos". Gintarės Adomaitytės darbas „Žaliojo namo paslaptis" buvo įvardintas antruoju numeriu, o autorė paskatinta 5 tūkst. litų. Į sąrašą taip pat pateko Ievos Kasperavičiūtės eilėraščių rinkinys, metų debiutantė Ignė Zarambaitė ir iliustratorė Laimutė Varkalaitė. Kūrėjoms bus įteikta po 3 tūkst. litų.

Organizatoriai džiaugiasi gausiu dalyvių būriu - jų šiemet net 45, o viso svarstymui pateikta 64 kūriniai.

„Įprastai vaikams skirtos knygos išleidžiamos 1 - 1,5 tūkst. tiražu, bet pernai metų pirmos vietos laimėtoja džiaugėsi 35 tūkst. savo kūrybos egzempliorių. Kitų laimėtojų darbų atspausdinta po 13 tūkst. vienetų. Tikimės ir šiais metais išlaikyti panašius skaičius, nes norime, kad net atokiausios bibliotekėlės turėtų kuo nudžiuginti mažuosius skaitytojus," - vizijas pristatė ir Tarptautinės vaikų knygų tarybos Lietuvos skyriaus pirmininkas Kęstutis Urba.

Fondo mecenatas R. Karbauskis atviravo, kad didžiausias jo tikslas ne tik atnešti literatūrą kuo arčiau vaikų, bet ir įpūsti ilgalaikį susidomėjimą ja. Jam antrino ir A. Mamontovas: „jei pažvelgtume kone į kiekvieną mūsų visuomenės problemą giliau, pamatytume, kad viskas prasideda ir baigiasi kultūra. Pati kultūra neapčiuopiama, tačiau nulemia žmogaus pasirinkimus, nuo kurių ir priklauso kaip mes gyvename. Juk visko startas pirmosios knygos - su jomis lavinamas intelektas, fantazija ir kūrybingumas. Nuolatos klausiu savo vaikų ar norite gerai ir turtingai gyventi? Koks mano atsakymas? Skaitykite knygas."

Vasario 19-22 dienomis paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus" stende nemokamai išdalinta 50 tūkst. knygų. Vaikus džiugino į spalvingus spektaklio „Troliai mumiai ir Burtininko skrybėlė" personažus įsikūniję Naisių vasaros teatro aktoriai bei susitikimai su Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatais.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-23 14:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media