2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Knygų mugėje – ar spėsi visur?

2015-02-18
 
O.Milės nuotrauka

O.Milės nuotrauka

 

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla kviečia susitikti Vilniaus knygų mugėje! Mūsų knygų bičiuliams siūlome ne tik rašyti mėgstamiems autoriams, puošti knygas jubiliejiniu spaudu, bet ir lankytis susitikimuose su autoriais.

Ketvirtadienį vyks susitikimas su novelių knygos „Debesis ant žolės" Lietuvių novelės antologijos 1994-2014 autoriais Vytautu Martinkumi, Renata Šerelyte, Vidu Morkūnu, Rimantu Šaveliu ir Danute Kalinauskaite. Taip pat susitikimas su Mariumi Ivaškevičiumi, Arnu Ališausku, Laura Sintija Černiauskaite ir 2014-ųjų metų Pirmosios knygos konkurso laureatais Tomu Vaiseta ir Jurgita Jasponyte renginyje „Pirmosios knygos konkursas - literatūrinės kelionės pradžia". Susitikimą ves literatūros kritikė Janina Riškutė.

Ilgasis penktadienis kupinas susitikimų su lietuvių autoriais

Penktadienį Vilniaus knygų mugėje vyks Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato poeto Vlado Braziūno naujausios poezijos knygos pristatymas. Drauge su poetu renginyje dalyvaus saksofonininkas Petras Vyšniauskas, knygos dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, knygos redaktorius, poetas Arnas Ališauskas.

Kasmet rengiami poezijos skaitymai sutraukia vis daugiau klausytojų, o itin viltingai nuteikia faktas, kad skaitymai ima dominti ir jaunesnes kartas. Gal iš tikrųjų jaunųjų autorių kasta kuria jaunųjų poezijos skaitytojų ir klausytojų kastą? Į šį klausimą ir mėgins atsakyti renginys, skirtas supažindinti su šiuolaikine - dar tikrai jauna, bet jau tikrai brandžia - poezija. 2014 metais dienos šviesą išvydo ir skaitytojus pasiekė daug puikių, labai skirtingų ir savitų poezijos knygų. Ją ir pristatys jaunieji autoriai Vainius Bakas ir Paulius Norvila, Metų knygos rinkimuose nominuoto rinkinio „Meninos" autorė Giedrė Kazlauskaitė ir tuose pačiuose rinkimuose nominuotos knygos „Iš veidrodžio, už" autorius Vytautas Stankus, avangardistė Aušra Kaziliūnaitė ir Jaunojo jotvingio premija įvertintas Aivaras Veiknys. Žinant jaunųjų laisvę rašant, skaitant ir bendraujant su publika, galima spėti neklystant: bus visko. 

Diskusija: Moderniosios lietuvybės ypatumai. Ką pastebime šiandien? kvies susitikti su poetu, publicistu, kultūros kritiku Vytautu Rubavičiumi,  filosofu, visuomenės veikėju, humanitarinių mokslų daktaru Vytautu Radžvilu,  filosofu, filologu, kalbotyrininku Nagliu Kardeliu ir Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, literatūros kritiku Valentinu Sventicku. Bus įdomu.

Literatų svetainėje muzikos garsais apipins Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rolando Rastausko poezijos knygos „Vienišos vėliavos" pristatymas. Vakare drauge su autoriumi dalyvaus perkusininkas Arkadijus Gotesmanas, pianistas Dimitrijus Golovanovas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, literatūros kritikas Valentinas Sventickas. Reziumė: tai - daugiau nei skaitymai, tai - subtilus kamerinis poetinis spektaklis.

Vilniaus knygų mugės sekmadienį - šeimos dieną, „Pūgos duris" pakvies praverti Rimvydas Stankevičius. Drauge su autoriumi knygos pristatyme dalyvaus poetė Ramutė Skučaitė, literatūros tyrinėtojas Kęstutis Urba.

Susitikime!

 

Daugiau informacijos:

Dalia Linkevičiūtė

Rinkodaros koordinatorė

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla

K. Sirvydo g. 6, Vilnius

85 212 14 33, 868 210 894

www.rsleidykla.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-18 13:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media