2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Skirta socialdemokratams: Ką darom, jei politiko asmeninės ambicijos ima viršų?

2014-01-13
 
 

Dainius Radzevičius

 

Šiemet tik nacionaliniai dienraščiai pirmadieniais buvo priversti užsidaryti. Reikia taupyti. Tačiau Druskininkų miesto valdžios palaimintas, sukurtas ir finansinėmis injekcijomis tobulai finansuojamas propagandinis leidinys "Mano Druskininkai" vakar pademonstravo naują stilių ir "žurnalistinį" profesionalumą - dirbti merui, merui ir tik merui.

Mero Ričardo Malinausko pavaldinė savo (ar nelabai?) noru pakalbino savo bosą ir iš jo išpešė atvirą prisipažinimą, kad su savo oponentais meras nori asmeniškai susidoroti ir tam žino keletą priemonių. Smurto sakosi nenaudosiąs, bet teisinėmis priemonėmis bandys "kaukštelėti". Tą ir daro ne tik keldamas privataus kaltinimo baudžiamąją bylą žurnalistui, bet ir viešai druskininkiečiams aiškindamas apie savo vertybes, šeimos(ų) peripetijas, santykių su žmonomis įdomybes ir t.t.

Visgi mero ir jo pavaldinės Agnės Petrauskaitės pokalbio viršūne laikyčiau vadinamojo straipsnio pabaigoje draugišką sutarimą - mero kritikai yra pavyduoliai, kurie turi psichologinių  problemų dėl nerealizuotų savo tikslų.

Ką gi, galiu tik pasveikinti Druskininkų valdžią ir jai tarnaujančius mažesnius klerkus - atrodo, kad jie puikiai sutaria ir išvien kovoja dėl asmeninių mero ambicijų.Taip sakant, komandinis darbas yra gerai sutvarkytas. 

Tik siūlau pernelyg neatsipalaiduoti, nes Lietuvoje galioja ir įstatymai. Ir jie draudžia painioti viešus ir privačius interesus. Todėl jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija gaus skundą ir bus principinga, atvirai laikraštpalaikyje prisipažinęs dėl užgautų asmeninių ambicijų ir joms patenkinti naudojantis savo pavaldinę meras Ričardas Malinauskas gali būti pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus. Kitaip tariant, privatiems interesams naudotis savo pavaldinės ir ruporo paslaugomis yra negražu ir nedemokratiška.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-13 15:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media