2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Ar iš tiesų žurnalistai pernelyg spaudžia socdemus? Manau, kad per mažai

2015-11-12
 
Dainius Radzevičius

Dainius Radzevičius

 

Dainius Radzevičius

 

Naujienų portaluose vėl rašoma apie Druskininkus, socdemus, jų neskaidrią veiklą sprendžiant vieni kitų klausimus. Kai kas iš mano draugų Facebook tinkle jau kelintą kartą rašo, jog tai tik rodo aštrią rinkiminę kampaniją ir net žurnalistų išankstinį nusistatymą prieš socdemus. Gal net kažkokią specialią kampaniją prieš juos.

Jau ne kartą rašyta, kad Druskininkų savivaldos va(l)dovas Ričardas Malinauskas ir jo vadovaujami politikai bei kiti pavaldiniai šiame mieste elgiasi nedemokratiškai. Ką jau kalbėti apie neteisėtai pradėtą leisti propagandinį leidinį "Mano Druskininkai". Ši istorija apskritai virto teisiniu ir politiniu absurdu, kuriame aiškiai dalyvavo ir premjeras Algirdas Butkevičius iš esmės užsistodamas savo bendražygį R. Malinauską. Ir net savotiškai įteisindamas jo veiklą, kuri man asmeniškai daro gėdą. Man gėda užsienyje pasakoti apie Druskininkus, kur ilsisi ne vienas rusas, baltarusis ar ukrainietis. Nes jiems šis miestas ir jo įvaizdis griauna bet kokį mano siekį parodyti Druskininkus ir Lietuvą kaip vakarietišką demokratinę šalį. Visi suprantame, kad nuolat vietinę ir ne tik vietinę žiniasklaidą visokiomis priemonėmis persekiojanti valdžia iš karto demonstruoja nepagarbą ir net neapykantą laisvam žodžiui. Taip pat ir kritiškam. O tai jau ne vakarietiška, o rytietiška autokratų tradicija.

Tad šiandien yra man akivaizdus tik vienas faktas - mūsų žiniasklaida ir žurnalistai dar pernelyg mažai kritikuoja valdžią. Juk situacija iš esmės nesikeičia - nepakeičiami susikompromitavę politikai, o patys keistis jei jau nenori ir nerodo jokio noro tai daryti.

Beje, šiandien skaičiau jaunojo socialdemokrato Juro Požėlos komentarą "TS-LKD ir G. Landsbergis - pasiklydę vertybėse ir postuose". Gražu, kad rūpinamasi opozicijos vertybėmis. Bet ar ne logiškiau būtų jauniesiems socdemams atidžiau ir kiek kritiškiau pasižiūrėti į savo kolegų būrį? Ar tikrai vertybėse bei postuose nėra pasiklydę jų lyderiai?

 

Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-22 15:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media