2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Šakių rajono meras už kritiką žurnalistei keršija baudžiamąja byla

2016-10-31
 
Jau Šakiuose

Jau Šakiuose

Dainius Radzevičius

 

Šakių rajono apylinkės teismas šiandien (10.31 - red.) 14.30 val. spręs, ar tenkinti Šakių rajono mero Juozo Bertašiaus skundą dėl privataus kaltinimo baudžiamosios bylos už šmeižtą iškėlimo žurnalistei, buvusiai laikraščio „Šakių valsčius" vyriausiajai redaktorei Giedrimei Didžiapetrienei.

Drąsi žurnalistė ir laikraščio redaktorė dar rugsėjį viešai paskelbė savo komentarą su dideliu nerimu dėl grėsmės demokratijai ir laisvam žodžiui Šakiuose. Kolegė pabandė paaiškinti ir žurnalistų bendruomenei, kodėl jiems reikėjo viešai papasakoti apie situaciją Šakiuose. Sužinoję, kad šio laikraščio valdymas neaiškiomis aplinkybėmis pereina prieštaringos reputacijos asmeniui, redakciją solidariai paliko visi žurnalistai, o viešas redaktorės laiškas sulaukė didelio žurnalistų bendruomenės palaikymo.

Tačiau viešame laiške minėtas ir rajono meras į konstruktyvią kritiką atsakė ne laisvo žodžio palaikymu, o kerštinga reakcija - pasinaudojęs vis dar Lietuvoje egzistuojančia galimybe privačiai baudžiamąja tvarka persekioti žmogų jis kreipėsi į teismą su prašymu iškelti baudžiamąją bylą drąsiai redaktorei už neva paskleistą šmeižtą.

Todėl šiandien Šakių rajono teisme vyks formalus taikinamasis posėdis. Sunku pasakyti, kas ir su kuo turi susitaikyti? Žurnalistai turi susitaikyti su nenormalia situacija rajone? Ar politikas turi susitaikyti su demokratinėmis žaidimo taisyklėmis demokratinėje šalyje?

Noriu tikėti, kad Šakių merui pavyks iki to laiko suprasti, kad toks bylos kėlimas žurnalistei ir yra akivaizdus patvirtinimas, jog kolegos buvo teisūs dėl sergančios demokratijos Šakiuose. Jei politikai yra nepakantūs kritikai, jei už kritiką persekiojami žurnalistai, tuomet ką kalbėti apie kitus rajone gyvenančius žmones ir jų galimybes kritikuoti valdžią?

Važiuosiu į Šakius palaikyti kolegų. Tikiuosi, teismas nutrauks šią bylą. O jei ne, tuomet teks kautis teisme. Už žodžio laisvę.

P. S. Pats meras viešai yra kitus žmones ir debilais išvadinęs. Ir ką?  ir nieko.

P.P.S. Spalio 31 d. 16. 30 val. Šakių meras ėmėsi keršyti žurnalistams už jo kritiką. Iškėlė baudžiamąją bylą už šmeižtą jį kritikavusiai žurnalistei Giedrimei Didžiapetrienei. Šiandien turėjo būti taikinamasis posėdis. Atvažiavome. Dalyvavome. Meras irgi atėjo. Jo advokatas nesiteikė atvykti ir pats meras prisipažino, kad be advokato net taikytis negali. Taip sakant, užpulti gali, o taikytis nemoka. Ir tai yra politikas. Tad kitas susitikimas teisme vyks gruodžio 1 dieną.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-11-01 14:58
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Saulius

2016-11-02 13:11

nu tegu dar pašokinėja tas diedukas ką jau ir tesugeba daugiau visiems grasinti ,matai labai čia jau visi jo išsigąsim kad susidėjo su kontrabandistais tai jau drebėkit koks jis erelis nieko nebijo, tegu žino kad ir mes savo chebros turim ne vien naujokas čia kietas šakiuose tegu bega toliau nuo musu ir tas meras ir jo subinlaiziai kurie akcijas pardavineja uz dyka

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

sandra

2016-11-02 11:34

negaliu ne klausytis ne matyti kas tuose mūsų šakiuose dedasi tegu visą šakių jaunimą ir kitus paduoda tas pensininkas amžinas į teismą mes irgi turim ką pasakyt apie tokius politikus ir ką laimės kelis eurus pralobs labai jau, užkiš šakių budžeto skylę tas tvarkdarys tegu duoda į tuos teismus ateis jam po kelių metų atpildas už darbelius savo

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media