2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Spaudą reikia ignoruoti, nes valdžia dirba sparčiau be viešumo. Druskininkų atvejis

2013-12-08
 
Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės raštas

Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės raštas

 

Dainius Radzevičius

 

Jau keletą dienų galvoju, kaip taikliau reikėtų pavadinti du Druskininkų savivaldybės tarnautojus, kuriems atrodo, jog apie aktualias problemas Druskininkų visuomenės geriau neinformuoti, nes pati valdžia tyliai ir ramiai viską gali išspręsti žymiai "sparčiau" be jokio viešumo.

Man peršasi išvada ir nuomonė, kad Druskininkuose apie problemas spaudai prabylantys žmonės valdžiažmogių bus auklėjami ateityje to nedaryti. Tokio siauro, mano galva, suvokimo asmenims galima būtų dar pasiūlyti tokias nuostatas privalomai dėstyti jau mokyklose, dar geriau - vaikų darželiuose. Juk šios įstaigos yra savivaldybės įtakos zonoje, tad rezultatai bus garantuoti. O ir nušviesti jau išspręstas, o ne tik paviešintas problemas galės žymiai efektyviau savivaldybės iniciatyva įkurtas ir leidžiamas propagandinis leidinys "Mano Druskininkai".

Žinoma, su tokiu pasiūlymu aš čia pajuokavau, bet kas žino, kaip į tai sureaguos minėtieji valdžiažmogiai.

Jei taip bus išauklėti vaikai, galime tikėtis jau po 20 metų Druskininkuose turėti mažąją Baltarusiją, kur viską sprendžia ir tvarko tik valdžia. O prieš kreipiantis į žurnalistus dėl kokios nors problemos reikės prieš tai informuoti "kompetentingas" valdžios įstaigas. Todėl sutinku, kad teisinio neraštingumo likvidavimas nevyriausybinių organizacijų atstovams Druskininkuose turi puikią ateitį - jei bus nuolat kalama visiems, kad "Ūkio skyrius, o ne spauda" tvarkosi mieste, gal norintieji "spartesnio" problemų sprendimo tikrai pajus tai praktiškai. Ir siūlau nepamiršti, kad jei bus kreipiamasi į spaudą anksčiau nei į Ūkio skyrių, "spartesnis" problemos sprendimas gali nebebūti toks spartus.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-08 09:29
 
 

Komentarai (6)

Jūsų el. paštas

aš čia pajuokavau

2013-12-22 20:34

Valdžiažmogiai - žodis naujadaras. Malinauskas ūkiškas žmogus. Žengte marš į Grūto parką!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Apskritai

2013-12-22 20:29

Nesupratau ko iš to ūkio kažkas norėjo? Sniego ar lopo ant šaligatvio? KOKIE GRAŽŪS DRUSKININKAI! Važiuokit kol neužsnigo. Kaip mat nuotaika pasikeis. Žurnalistams reikia keisti nuotaikas ir linksmiau žiūrėti į problemėles. Atvažiuokit mėlynos eglės pažiūrėti!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

atvaziuokit pas mane

2013-12-22 20:19

i Druskininkus. Isinuomosit 2gule lova. Pasipliuskensite vandenelyje ir pagalvosite kokia ta Druskininku valdziuke svetinga. Gal su ja reikia susitarti, o ne bartis? Nors as ir ne valziuke, bet pries ja neburnoju. Zurnaliste, kam duotas liezuvis?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

:)

2013-12-20 16:01

skųstis tai skųstis, iš Radzevičiaus rašinio visiškai neaišku, ar buvo kreiptasi į ūkio skyrių su problema ar tiesiai į laikraštį. Va taip ir plinta rašliavėlės, kur niekas neaišku. Iš karto yra pasmerkiami tie, kurie pasmerkiami. Žmonėms visiškai neduodama patiems spręsti, kas yra gerai, kas blogai. Iš karto nuomonė pakišta. Ar žmonės tikrai tokie naivūs, kad klausimai yra sprendžiami tik per spaudą? Ar spauda įsivaizduoja esą visagaliais, kurie turi teisę apipilti purvu ir tada jau reikalai pajudės?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Iš "Malinausko "rojaus"

2013-12-08 09:42

Druskininkuose garsiai skųstis negalima. Malinauskas užpyks.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media