2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: LRT kviečia dalyvauti LRT žodžio ir posakio rinkimuose

2021-04-09
 
LRT jau ketvirtus metus organizuoja LRT žodžio ir posakio rinkimus, kuriais skatina visuomenę domėtis viešosios kalbos vartosenos reiškiniais ir juos fiksuoti. LRT kviečia prisiminti per pastaruosius metus LRT televizijos ar radijo eteryje išgirstus, portale LRT.lt perskaitytus neįprastus, įdomius, naujus, šmaikščius ar netikėtų reikšmių įgavusius žodžius ar posakius ir siūlyti juos iki balandžio 21 d. Vėliau bus galima balsuoti - vyks LRT žodžio ir posakio rinkimai.
Per 2020-2021 metus LRT televizijos ir radijo laidose išgirstus ar portale LRT.lt perskaitytus žodžius ir posakius siūlyti galima nuo balandžio 8 d. iki balandžio 21 d. portale LRT.lt. Tereikia nurodyti datą, kada nuskambėjo ar buvo užrašytas siūlomas žodis ar posakis, kokioje laidoje išgirstas ar kokiame straipsnyje perskaitytas ir kas pavartojo.
Balandžio 22 d. portale LRT.lt bus paskelbti visi pasiūlyti žodžiai ir posakiai, o nuo balandžio 26 d. bus galima rinkti labiausiai patikusius iš LRT komisijos atrinkto 10 žodžių ir 10 posakių sąrašo. LRT komisija rinks ir savo mėgstamiausią žodį ir posakį. Šių metų komisija: LRT KLASIKOS programų vedėja Austėja Kuskienė, televizijos programų vedėjas Ignas Andriukevičius, LRT RADIJO programų redaktorė Giedrė Čiužaitė, televizijos programų vedėja bei informacinių programų dienos redaktorė Justė Tamošaitienė, portalo LRT.lt Kultūros ir laisvalaikio grupės žurnalistas Mindaugas Klusas.
Gegužės 7-ąją - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną - bus skelbiami nugalėtojai - komisijos išrinktas LRT žodis bei posakis ir visuomenės išrinktas LRT žodis bei posakis.
Praėjusiais metais gyventojai išrinko LRT žodį „koronė", kurį ištarė Edita Mildažytė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva", o metų posakiu tapo frazė „Ateis laikas, ir mes nusiimsime kaukes", kuri skambėjo COVID-19 pasekmių mažinimo fondo socialinėje reklamoje, transliuotoje per LRT. Komisijos LRT žodis - „šimonėda", o LRT posakis - „Dėl vieno banano neikite į parduotuvę". 2018-2019 metais LRT žodžio titulą pelnė „melagiena", o LRT posakiu išrinkta frazė „Nemira, come on".
Aktyvi nuoroda: LRT žodžio ir posakio rinkimai (google.com)
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-04-09 12:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media