2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jau veikia Lietuvos kultūros institutas

2014-12-15
 
Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė

Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė

 

Tarptautinių kultūros programų centras keičia administracinę struktūrą ir pavadinimą - Lietuvos kultūros sklaida užsienyje besirūpinanti biudžetinė įstaiga, kurios steigėja yra LR kultūros ministerija, oficialiai tapo Lietuvos kultūros institutu.

„Lietuvos kultūros institutas - tinkamesnis, aiškus ir svarus pavadinimas šalies kultūrą užsienyje pristatančiai įstaigai, - teigia jos direktorė Aušrinė Žilinskienė. - Šis pavadinimas - stoja į vieną gretą su užsienio kultūros institutais ir pabrėžia Lietuvos vardą bei jos šalies kultūros svarbą".

Lietuvos kultūros institutas tęsia Tarptautinių kultūros programų centro pagrindines funkcijas - bendradarbiaujant su kultūros atašė vykdo Lietuvos meno sklaidą užsienyje, su Lietuvos diplomatinėmis atstovybėmis bei kitomis institucijomis skatina tarptautinio bendradarbiavimo projektus, rūpinasi Lietuvos meno kūrėjų žinomumo stiprinimu tarp užsienio ekspertų, kviečiant juos susipažinti su kultūros spektru atvykus į Lietuvą, taip pat koordinuoja Lietuvos dalyvavimą ES programose „Kūrybiška Europa" ir „Europa piliečiams".

„Neketiname apsiriboti fasado keitimu, - pabrėžia A. Žilinskienė, - šiuos pokyčius traktuojame kaip galimybę naujai pradžiai ir progai sustiprinti Lietuvos kultūros pristatymo užsienyje turinį".

Lietuvos kultūros instituto prioritetuose numatyti dideli kompleksiniai bendradarbiavimo projektai, tikslingas orientavimasis į konkrečių šalių rinką. Kitų metų rudenį planuojamas Lietuvos kultūros pristatymo sezonas Krokuvoje, 2017 m. Lietuvai būsiant Leipcigo knygų mugės, o 2018 m. - kartu su Latvija ir Estija - Londono knygų mugės garbės viešnia, tais metais pagrindinėmis kultūros eksporto kryptimis numatomos Vokietija ir Didžioji Britanija. Šie projektai bus rengiami glaudžiai bendradarbiaujant su Lietuvos institucijomis, pristatančiomis šalį užsienyje, siekiant sutelkti būtinus šiems didesniems kultūros pristatymo projektams išteklius ir skatinti įvairių sričių bendradarbiavimą.

Lietuvos kultūros instituto informacija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-15 11:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media