2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jaunųjų žurnalistų vizitas pas Lentvario seniūną

2016-01-26
 
Lentvario pradinės mokyklos  Jaunųjų žurnalistų būrelio vizitas pas Lentvario seniūną

Lentvario pradinės mokyklos Jaunųjų žurnalistų būrelio vizitas pas Lentvario seniūną

 

Alfonsas Kairys

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys

Lentvario pradinės mokyklos  Jaunųjų žurnalistų būrelio vadovas 

 

 

            Teorija be praktikos negyva. Tuo įsitikinę Lentvario pradinės mokyklos (direktorė Ona Ramanauskienė) Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai: antrokai, trečiokai ir ketvirtokai.

            Interviu? Kas tai? Pokalbis. Būtent jam ir ruoštasi pora savaičių. Mokytasi pasisveikinti, prisistatyti, kalbėtasi apie korespondento laikyseną pokalbio metu, apgalvotai ruošti klausimai pašnekovui, su seniūnu Vytautu Rukšėnu.derintas lankymosi Lentvario seniūnijoje laikas.

Ir seniūnas, atitrūkęs nuo tiesioginių darbų, Jaunuosius žurnalistus priėmė ketvirtadienio popietę.

            Pokalbis užsimezgė tuoj pat, kadangi seniūnas daug metų dirbęs mokykloje ir bendrauti su mokiniais moka.

            Klausimų įvairovė pasipylė kaip iš gausybės rago. 

Žygimantui Dubakai buvo atsakyta, kad Lentvaryje dabar gyvena 11000 gyventojų. Tai lietuviai, lenkai,  rusai, kitų tautybių atstovai. Žmonių skaičius  kinta, kadangi žmonės migruoja: išvyksta, atvyksta.

Edgarą Ickovą domino, ar yra kalbančių kinų, kitomis egzotinėmis  kalbomis. Atsakyta, kad tokių duomenų kol kas neturima.

            Žurnalistus, kaip ir daugelį čia gyvenančiųjų, domino geležinkelio pervažos, pavojingos ir pėstiesiems, ir važiuojantiems, likimas. Pasak Vytauto Rukšėno, po pervaža numatomas tunelis automobiliams, kita perėja bus skirta pėstiesiems. Atlikus šiuos darbus, pavojingas kelio ruožas bus jau nebepavojingas.

            Rūpėjo korespondentams, kada pagaliau bus pradėtas rengti pradinės mokyklos sporto stadionas. Lentvario plėtrai numatyta 3 milijonai eurų, į šią sumą įeina ir minimos mokyklos stadiono statybos darbai. Taigi ilgai lauktas stadionas tikrai bus - tikino Lentvario seniūnas.

            Jauniausias žurnalistas Aurelijus Stropus paklausė apie kažkada įspūdingų Tiškevičių rūmų likimą. Atsakyti sunkoka, kadangi jie yra privatizuoti, bet tvarkyti juos ir verta, ir būtina. Aišku, tam reikia daug lėšų. Restauruoti rūmai  būtų dar vienas traukos centras Lentvario praeičiai pažinti - sakė pašnekovas.

             Deimantui Vilkui (jis sėdėjo seniūno kėdėje!) knietėjo paklausti, kokia yra miestelio galvos darbotvarkė. Išgirstas atsakymas gal būt būsimojo Lentvario lyderio nenudžiugino, kadangi darbotvarkė esanti įvairi, ji kasdien kinta. Seniūnas turi matyti kiekvieną savo pilietį, stengtis žinoti jo džiaugsmus ir rūpesčius ir, reikalui esant, padėti. Reikia prižiūrėti, kad būtų tvarka ne tik savo kieme, bet ir kituose...

            Atsakant į Kamilės Tarasevičiūtės klausimą, sužinota, kad seniūnu Vytautas Rukšėnas dirba jau nuo 2011 m, kad jis yra vietinis, kad mokęs vaikus, o gal būt ir ne vieno dabartinio čia esančiojo korespondento tėvelius matematikos Lentvario vidurinėje mokykloje, ne vienerius metus vadovavęs Trakų švietimo skyriui, o  jo pomėgis - krepšinis.

            Nuoširdžiai prisiminė, kaip atrodė Lentvaris prieš 20 - 30 metų. Buvę daug mažiau namų, aišku, tas pats pradundančių traukinių ratų bildesys ir švilpukų kauksmas   ir svarbiausia, kas įsiminė, sniegas ir šalnos. Sniego tiek pripustydavo, kad iki kaklo klimpdavai, kol mokyklą pasiekdavai... 

            Ir visus domino, koks bus Lentvaris po 30 metų. Atsakymas - optimistinis, Lentvaris beveik neatpažįstamas: išvalytas ežeras, visus kvies restauruoti Tiškevičiaus rūmai, nepavojingoji pervaža nesudarys jokių kliūčių nei važiuojantiems, nei einantiems...o dabartiniams  Lentvario pradinės mokyklos  žurnalistams  bus  po 30 ir daugiau metų... 

            Jaunųjų žurnalistų būrelio seniūnas Žygimantas Dubaka padėkojo už pokalbį, o  Lentvario seniūnas Vytautas Rukšėnas pakvietė visus   prie  Lentvario kalėdinės eglutės, kuri įsižiebė prie  Viešpaties Apreiškimo šv. Mergelei Marijai bažnyčios.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-26 12:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media