2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Žurnalistų etikos inspektorė prašo pradėti ikiteisminį tyrimą

2014-03-13
 
Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė

Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė

 

Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė š. m. kovo 12 dieną kreipėsi į Policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tinklalapyje www.avaaz.org aptikto kreipimosi (peticijos) į Klaipėdos krašto gyventojus dėl parašų rinkimo dėl įstojimo į Rusijos Federaciją („Обращение ко всем жителям Клайпедского края: Сбор подписей о вступлении Клайпедского края в состав Российской Федерации"), kuriuo yra skatinama kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą ir jos teritorijos vientisumą.

Inspektorė pažymi, kad toks peticijos pavadinimas yra kvietimas (raginimas) kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą, jos teritorijos vientisumą, o tokie veiksmai turi Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 118 ir 122 straipsniuose numatytų nusikalstamos veikos požymių,

 Visuomenės informavimo įstatymo 50 straipsnio 3 dalies 3 punkte numatyta, kad Žurnalistų etikos inspektorius atlikdamas funkcijas, gali priimti sprendimą kreiptis į kompetentingas valstybės institucijas dėl pastebėtų šio Įstatymo ir kitų visuomenės informavimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-13 10:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media