2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Arkivyskupas S. Ševčukas: ačiū visiems, kurie drąsiai skelbia tiesą

2022-04-16
 
Mantas Kvedaravičius, lietuvis režisierius, nužudytas Mariupolyje  (ANSA)

Mantas Kvedaravičius, lietuvis režisierius, nužudytas Mariupolyje (ANSA)

Penktadienį, balandžio 15-ąją, Rusijos karo prieš Ukrainą 51-ąją dieną paskelbtame vaizdo įraše Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kalba apie tai, ką reiškia Dievo įsakymas „Nekalbėk netiesos!" Ukrainą ištikusios tragedijos kontekste.
Ukraina dega. Visi su baime laukia dar vieno didelio masto puolimo. Ukraina meldžiasi už pergalę, meldžiasi ir kovoja už teisingą taiką, kalbėjo arkivyskupas.
„Šiame dideliame skausme, nepaisydami nieko, stengiamės žvelgti į Dievo tiesos šviesą, nes jaučiame, kad mirštame dėl šios tiesos. Ši dieviškoji tiesa suteikia prasmę mūsų kovai. Todėl šiandien norėčiau kartu su jumis apmąstyti aštuntąjį Dievo įsakymą: „Melagingai neliudyk prieš savo artimą". Šis Dievo įsakymas yra susijęs su pačiu svarbiausiu Dievo tautos pašaukimu būti vienintelio, tikrojo Dievo liudytojais. Gyventi tiesoje Dievo ir artimo atžvilgiu yra esminis ir pagrindinis šio liudijimo elementas. Šis Dievo įsakymas taip pat saugo žmogaus orumą, kuris turi teisę į gerą vardą, gerą reputaciją, turi teisę, kad būtų gerbiamas jo orumas, tiesa apie jo gyvenimą ir darbus."
Arkivyskupas padėkojo visiems, kurie drąsiai skelbia tiesą apie Ukrainos žmonių kančias, visiems žurnalistams, kurie šiomis dienomis yra Ukrainoje ir rodo pasauliui žiaurią ir atšiaurią tiesą apie Rusijos nusikaltimus. Daug žurnalistų buvo nužudyta ir sužeista. „Tegul Dievas gausiai atsilygina visiems žiniasklaidos darbuotojams, kurie padeda šiuolaikiniam žmogui pažinti tiesą ir jos laikytis."
„Gyvenimas tiesoje - tai jėga, kuri daro mus nugalėtojais, nes tiesa turi savo galią ir jos nereikia aiškinti ar ginti, ją reikia pasakyti pasauliui, ir tiesa visada nugalės, kaip ir šviesa nugali tamsą", - kalbėjo arkivysk. S. Ševčukas.
(jm / Vatican News)

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-15 10:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media