2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: trys ministrai, išgelbėję koaliciją ir laikinąją vyriausybę...

2019-08-20
 
Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas


Jonas Paulauskas,
LŽS narys


Pagaliau. Jau beveik paskutinę įstatymo nustatyto termino dieną premjeras pateikė prezidentui naujus, su koalicija ne kartą derintus ir perderintus ministrus, ir prezidentas juos priėmė ir patvirtino naujais ministrais. Taip buvo išgelbėta koalicija ir laikinoji šalies Vyriausybė. Gyvenimas iškart palengvėjo ir galime dabar gyventi ir dirbti ramiau. Tiesa, visai ramiai galėsime gyventi ir dirbti tik tada, kai aprims Vilniaus mero sukeltas tarpnacionalinis skandalas.
O naujuosius Vyriausybės narius - gelbėtojus - galima apibūdinti šiais premjero ir prezidento žodžiais: „Kažkada savo Vyriausybę vadinau profesionalų Vyriausybe, dabar galiu pakartoti tą patį. Žmonės, kurie šiandien pateikti į ministrų pozicijas, atitinka pagrindinius reikalavimus: yra profesionalūs, atitinka aukščiausius skaidrumo ir nepriekaištingos reputacijos standartus" (premjeras). „Tikiuosi, kad poniai Tamašunienei su iškeltais iššūkiais pavyks susidoroti", „Tikiuosi, kad dirbdamas susisiekimo ministru Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius atstovaus visai valstybei, o ne tik jo tautinei mažumai" (prezidentas). Apie trečiąjį ministrą - žemės ūkio - šalies vadovai kažkodėl nieko esminio nekalbėjo, nors pastarasis ir pasigyrė, kad moka melžti karves. O visus tris naujus ministrus trumpai apibūdino prezidento patarėjas, pasakęs, kad prezidentas daro išvadą, kad jeigu kandidatas yra paskirtas, jis turėjo gerą progą parodyti savo brandą ir pasiruošimą atstovauti valstybei, o ne fragmentiškai atskiroms grupėms.
Tiesa, opozicija turi savo nuomonę apie naująją Vyriausybę. Opozicijos vadovo žodžiais, Lietuva turės dar prastesnės kokybės Vyriausybę nei iki šiol. Ir panašu, kad dėl premjero abejingumo vietoje žadėto profesionalų proveržio turėsime stagnaciją ir nuosmukio administratorius, teigė opozicionierius. Anot jo, „iš esmės vietoje prieš 2016 metus rinkimus žadėtų savo sričių nepartinių profesionalų šiandien Vyriausybėje turime niekuo nepasižymėjusius, abejotinos reputacijos partinius kadrus. Toks ministrų kabinetas - tai ne stabilumas, o Brežnevo laikų ministrų kabinetas - tai ne stabilumas, o Brežnevo laikų stagnacija ir visų žadėtų proveržių ir reformų kapituliacija".
Na ką gi, pagyvensim, pamatysim, kas teisus. Laukti iki naujų rinkimų liko jau nedaug.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-20 11:57
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Virgilijus

2019-08-28 07:32

Mielas Jonai, man regis, kad šiek tiek perdedi abejodamas naujųjų trijų ministrų kompentencijomia. Juk vokiečių kalbos mokytoja, tikriausiai moka be akcento ištarti ORDNUNG, ir visa kariauna kaip styga išsirikiuos kavalieriai atiduodami pagarbą damai. Nesuklys ir transporto eismui vadovauti paskirtas ministras, nes žino, kaip duoti komandą NAPŠUD, o į šalikeles nėra ko dairytis, o tuo labiau į jas nukreipti transportą, nes gali įklimpti ištižusiame asfalte. Na, o žemės ūkio vadovo, bene, visai nebereikės, nes yra žaidimas SAULĖ VIRĖ, SAULĖ VIRĖ, MĖNESĖLIS KEPĖ.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media