2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Vokietijos fotografų paroda „MINSK МИНСК МІНСК – fotografijos iš Baltarusijos“

2020-10-18
 
Sarah Fricke nuotrauka

Sarah Fricke nuotrauka

„Vilniaus fotografijos galerijoje" (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19) pradėjo veikti kolektyvinė Vokietijos fotografų paroda „MINSK МИНСК МІНСК - fotografijos iš Baltarusijos". Paroda veiks iki spalio 24 d.
Fotografai: Laura Achenbach Peral, Olia Balakireva, Anna Bauer, Sarah Fricke, Öncü Gültekin, Christina Rabe, Ana Rodríguez Heinlein, Maximiliane Scheller, Christina Stohn ir Aleksandra Weber
Baltarusija yra šalis, kurioje nepaisoma spaudos laisvės ir žmogaus teisių. Daugeliui Vakarų Europos gyventojų Baltarusija yra savotiška terra incognita.
Profesorių Andrea Rauschenbusch ir Peter Bialobrzeski vadovaujama magistrantūros studijų programos „Kultūra ir tapatybė" studentų grupė iš Brėmeno aukštosios menų mokyklos 2018 metų balandį išvyko į Baltarusiją, siekdami susikurti savo vaizdinius apie šią šalį. Su fotoaparatais, garso įrašymo įranga ir be išankstinių nuostatų. Išvykos rezultatas - tai 10 individualių meninių pozicijų, iš kurių aštuonios yra fotografijos, o dvi - vaizdų ir teksto darbai. Kūrinius dokumentuojančiame 130-ties puslapių leidinyje „MINSK МИНСК МІНСК - fotografija ir tyrinėjimai Baltarusijoje" analizuojama Baltarusijos kasdienybė, egzituojanti tarp tradicinių vertybių ir vyraujančios realybės. Dalį šios tyrimų kelionės metu sukurtų fotografijų Vilniuje pristato Goethe‘s institutas Lietuvoje kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjunga.
Viešose erdvėse dominuojančio militarizmo vaizdai kontrastuoja su kasdieniškose situacijose sutiktų paprastų žmonių paveikslais. Fotografiniai tyrinėjimai pristato pogrindinę mokyklą, siekiančią išsaugoti baltarusišką kultūrą ir skatinančią savo mokinius laisvai mąstyti, taip pat leidžia pažvelgti už namų fasadų ir patirti, kaip vis populiarėjanti religinė praktika atrodo privačiuose gyvenimuose. Po Antrojo pasaulinio karo rekonstruotas Minsko miestas, kaip sovietinės architektūros vizija, dokumentuojamas šalia „agrarinių miestelių" - kaimo gyvenviečių regionuose, kurie sudaro 90 procentų šalies teritorijos. Individualūs studentų tyrinėjimai pavadininti -„Frontlines" („Fronto linijos"), „Fragments"(„Fragmentai"), „Dreamland" („Svajonių šalis"), „Me and the Others" („Aš ir kiti"), „The Creed" („Įsitikinimai").

 

Vilniaus fotografijos galerija
Stiklių g. 4 (Didžiosios g. 19), Vilnius
www.photography.lt
Darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-18 14:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media